bannerPos

Corona betyder ny virkelighed for oksekødsmarkedet

Coronakrisen betyder, at der bliver solgt markant mindre af de ædle udskæring af oksekød.
31-03-2020 13:20

Markedet for okse- og kalvekød i Europa og Danmark står i en ny virkelighed, efter myndighederne har indført omfattende restriktioner i kampen mod corona, oplyser Danish Crown Beef.

Der er ubalance i markedet for okse- og kalvekød lige nu. Årsagen er naturligvis den omfattende coronakrise, hvor myndighederne indført omfattende restriktioner. Hos Danish Crown Beef lyder det, at salget af mørbrad, oksefilet, højreb og culotter er ramt af, at hoteller, restauranter, konferencecentre, forsamlingshuse, festlokaler og kulturtilbud ligger øde hen. Konfirmationer, bryllupper, seminarer, runde fødselsdage og nu påskefrokosten er blevet aflyst eller udsat på ubestemt tid, så selv om mange forbrugere bruger den ekstra tid hjemme til at lave god mad, så bliver der ikke solgt de samme mængder som normalt.

- Rent produktionsmæssigt går det faktisk rigtigt godt. Vi har været forskånet for omfattende sygdom, så på den side ser vi ikke udfordringer. På salgssiden går det også godt med at sælge en stor del af både det okse- og kalvekød, vi har til rådighed, men afsætningen af de ædle udskæringer og huder til læder halter kraftigt, fortæller Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef iden ugentlige markedsberetning.

Omsætninger af huder til læder nærmest gået i stå, fordi kraftcenteret i den industri ligger i Norditalien.
 
- Det er en hamrende ærgerlig situation, for overordnet set er der på ingen måde panik, men markedet for huder og ædle udskæringer er bare ramt i en grad, som det gode salg af hakkekød og småkød til gullasch ikke kan kompensere for, siger Finn Klostermann.

ege

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next