Corona betyder ny virkelighed for oksekødsmarkedet

Markedet for okse- og kalvekød i Europa og Danmark står i en ny virkelighed, efter myndighederne har indført omfattende restriktioner i kampen mod corona, oplyser Danish Crown Beef.

Der er ubalance i markedet for okse- og kalvekød lige nu. Årsagen er naturligvis den omfattende coronakrise, hvor myndighederne indført omfattende restriktioner. Hos Danish Crown Beef lyder det, at salget af mørbrad, oksefilet, højreb og culotter er ramt af, at hoteller, restauranter, konferencecentre, forsamlingshuse, festlokaler og kulturtilbud ligger øde hen. Konfirmationer, bryllupper, seminarer, runde fødselsdage og nu påskefrokosten er blevet aflyst eller udsat på ubestemt tid, så selv om mange forbrugere bruger den ekstra tid hjemme til at lave god mad, så bliver der ikke solgt de samme mængder som normalt.

- Rent produktionsmæssigt går det faktisk rigtigt godt. Vi har været forskånet for omfattende sygdom, så på den side ser vi ikke udfordringer. På salgssiden går det også godt med at sælge en stor del af både det okse- og kalvekød, vi har til rådighed, men afsætningen af de ædle udskæringer og huder til læder halter kraftigt, fortæller Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef iden ugentlige markedsberetning.

Omsætninger af huder til læder nærmest gået i stå, fordi kraftcenteret i den industri ligger i Norditalien.
 
- Det er en hamrende ærgerlig situation, for overordnet set er der på ingen måde panik, men markedet for huder og ædle udskæringer er bare ramt i en grad, som det gode salg af hakkekød og småkød til gullasch ikke kan kompensere for, siger Finn Klostermann.

ege

Læs også