Mælkekongres sætter fokus på effektive landmænd på forkant

En af de vigtigste europæiske kongresser for mælkeproducenter inviterer i juni hundredevis af landmænd og rådgivere til tre dage med fokus på effektivitet og sammenligning af produktionsøkonomi på tværs af landegrænser.

Op mod 500 europæiske mælkeproducenter og faglige rådgivere mødes i slutningen af juni til den årlige European Dairy Farmers kongres, der i år finder sted i Kolding.
Temaet i år er ”Efficient farmers on the edge” (effektive landmænd på kanten), og det er ikke et tilfælde, at det er Danmark, hvor mælkeproducenter er kendte for at være udviklingsorienterede og omstillingsparate, der huser dette tema.
- Det er en unik chance for at hente inspiration fra ind- og udland og møde entreprenante, løsningsorienterede landmænd gennem en lang række spændende workshops og foredrag i et miljø, hvor debat og dialog er skemalagt og en integreret del af kongressen, siger Thorkild Moos, der er analytiker for den danske del af European Dairy Farmes og kvægchef hos LandboSyd.
Ud over indlæg og workshops er bedriftsbesøg en vigtig del af kongressen. Flere af de danske medlemmer af EDF kommer med indlæg om den danske tilgang til temaet, og dertil er der ni landmænd, der viser deres bedrifter frem.
- Her kommer man ud og ser den enkelte bedrift og får samtidig hovedtallene i bedriftens produktionsøkonomi. Så ikke alene får man indlæg på et højt fagligt niveau, men kommer også ud og ser tingene i praksis og får input fra de øvrige deltagere på tværs af landegrænser, siger Thorkild Moos og tilføjer, at kongressen også byder på indlæg fra progressive mælkeproducenter fra Chile og Ukraine.
Tilmelding til kongressen er i fuld gang, og er du hurtigt ude er der lidt at spare på deltagergebyret. Det er der også en betydelig del af deltagergebyret at spare, hvis man er medlem af den danske EDF-gruppe samtidig.
Kongressen strækker sig over tre dage fra tirsdag den 25. til og med torsdag den 27. juni 2019.
 

Læs også