bannerPos

Malkestald og egen maskinpark giver mening

For Andreas Skjølstrup Larsen giver egen maskinpark mening – både i forhold til økonomi, elever og hans eget temperament. Fotos: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
03-12-2019 08:23
Andreas Skjølstrup Larsen trives med at drive et landbrug, hvor han både klarer arbejdet i stald og mark, men han gjorde det ikke, hvis ikke det kunne betale sig.

Mens mange mælkeproducenter holder fokus på stalden og lader maskinstationen klare de fleste opgaver i marken, holder Andreas Skjølstrup Larsen, Brønderslev, på selv at stå for både mark og stald.

- Vi presser ikke halm eller slår læhegn og dræner. Ellers klarer vi tingene selv – i nogle perioder med hjælp fra et par gode samarbejdspartnere, fortalte Andreas Skjølstrup Larsen, da han var vært ved LandboNords &

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Semler Agro får ny afdelingsleder på sjællandsk hovedcenter

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, har fundet sin nye afdelingsleder i filialen i Næstved. Ny mand i spidsen i Næstved er 45-årige Jesper Ulrik Skallergård, der kommer med mere end 11 års ledelseserfaring fra N.C. Nielsen A/S.

Farven er skiftet fra gul til rød

Egentlig har det ikke så meget at betyde, om den hedder New Holland eller Case. Det primære i valget af anden mejetærsker har været at holde fast i den velkendte service, lyder det fra Poul Martin Mortensen og sønnen Palle Mortensen, der mistede deres mejetærsker til flammerne sidste lørdag.

Mejetærskeren udbrændte på få minutter

Der gik omkring et minut, fra Palle Mortensen opdagede, at der kom hvid røg op af den mejetærsker, hans far og søn sad i, til røgen havde udviklet sig til flammer. Heldigvis kom ingen noget til.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvordan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskat-ningen og momsen?
Side 1 af 1892 (37837 artikler)Prev1234567189018911892Next