bannerPos

Mere fedt og mindre opdræt kan klima-optimere mælken

Niels Martin Nielsen, KvægXperten, kan finde 20-25 procent mindre CO2 pr. kilo EKM ved at vælge den rette foderration, fuldføre det gode håndværk og reducere opdrættet i besætningerne. Foto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
06-02-2020 14:09
Mere mættet fedt og mindre opdræt pr. årsko er to af faktorerne, der kan gøre mælkeproducenternes klimaaftryk mindre.

Mens der er gevinster at hente i forhold til udbringning af gødning, mindre importeret foder, afgasset gylle og mange andre faktorer rundt om koen, er det koens fordøjelse, der står bag cirka to tredjedele af mælkens klimaaftryk.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next