bannerPos

Mere fedt og mindre opdræt kan klima-optimere mælken

Niels Martin Nielsen, KvægXperten, kan finde 20-25 procent mindre CO2 pr. kilo EKM ved at vælge den rette foderration, fuldføre det gode håndværk og reducere opdrættet i besætningerne. Foto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
06-02-2020 14:09
Mere mættet fedt og mindre opdræt pr. årsko er to af faktorerne, der kan gøre mælkeproducenternes klimaaftryk mindre.

Mens der er gevinster at hente i forhold til udbringning af gødning, mindre importeret foder, afgasset gylle og mange andre faktorer rundt om koen, er det koens fordøjelse, der står bag cirka to tredjedele af mælkens klimaaftryk.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 
Side 1 af 1773 (35441 artikler)Prev1234567177117721773Next