bannerPos

Probiotika gav højere tilvækst

Mogens Vestergaard håber snart at kunne sætte gang i afprøvning af probiotika til kalve i malkebesætninger.

Christian Carus

Journalist
28-05-2019 11:49
En afprøvning hos Aarhus Universitet viser, at gær og Zoolac til kalve kan give højere tilvækst.

Med syv procent højere tilvækst – 949 gram pr. dag mod 885 gram pr. dag – tyder det på, at gær og Zoolac – en sammensætning af en række levende og døde bakterier til stabilisering af mave-/tarmsystemet hos dyr, som blandt andet forhindrer e-coli i at sætte sig fast på tarmvæggen – kan være en gevinst for slagtekalveproducenterne.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next