bannerPos

Sagro lærte hollændere at lave mælk

Key Account Manager Ton Kaarman fra Agrifirm var begejstret for de resultater, som de kunne se I Danmark. Ganske vist er her typisk tale om foderblandinger med mindre indhold af det kraftfoder, virksomheden sælger, men det andelsejede selskab har interesse i landmændenes samlede økonomi.

Henning K. Andersen

13-04-2018 14:38
Rådgivningsselskabet Sagro fra Herning har haft 120 hollandske rådgivere på besøg hos lokale landmænd.
For godt ti år siden skævede danske landmænd tit til Holland for inspiration til at holde kvæg.I dag er det omvendt.

I denne og forrige uge har rådgivningsvirksomheden Sagro sammen med to lokale landmænd nemlig haft besøg af en delegation af hollandske rådgivere fra foderfirmaet Agrifirm, der er et andelsejet foderselskab.

- Danske mælkeproducenter ligger langt foran de hollandske, når det drejer sig om ydelse per ko, og vi er kommet i kontakt med virksomheden, der gerne vil lære af os og de danske landmænd, siger kvægrådgiver Rasmus Krarup, Sagro.
Og en stor del af hemmeligheden ligger i den måde, danske landmænd blander foder på.
 
Kræsne køer
Køer er rigtigt gode til at sortere i det foder, de får serveret, og de kan gå efter noget, de specielt godt kan lide, men som ikke er godt for deres ydeevne. Det kan både give sygdomme og nedsat mælkeproduktion.

Derfor rådgiver Sagro om blandinger, der sikrer, at køerne får det rigtige foderindhold ved at blande foderet effektivt og med de rigtige ingredienser, og som fuldfoder køerne ikke kan sortere i.
 
Lang vej igen
De hollandske rådgiver besøgte i denne uge Jørgen Pedersen og Dirk Millenaar ved Herning.
Hos Jørgen Pedersen, der driver et økologisk landbrug med 360 køer, kunne de høre om ydelser på 12-13.000 kg. pr årsko, hvilket er omkring 2000 kg. mere end gennemsnittet for økologiske danske køer og omkring 4000 mere end hollandske.
 
- Hollænderne er udfordret på mælkeydelsen.  Med vores specialviden om fuldfoder, kan vi helt sikkert forbedre produktionen, siger Rasmus Krarup. Sammen med kollega Katrine Bjørn har han gennem vinteren undervist landmænd i Holland om fuldfoder, og de her allerede her øget mælkeproduktionen væsentligt, uden at hollænderne dog nærmer sig det danske niveau.

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.

Råvareekspert: Frygt for ny tørke løses via optioner

I Danmark kører vandingsmaskinerne allerede. Også i Europa er der frygt for en ny, tørkeramt dyrkningssæson. - Det er fuldstændig relevant at tænke på afdækninger på råvaremarkedet, da det udgør den største risiko i landbrugsvirksomheder, lyder det fra Agrocura.
Side 1 af 1517 (30333 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer