bannerPos

Sidste chance for tilskud til kostalden

Projektkonsulent Ellen Friche Nielsen anbefaler, at alle slagtekalve- og mælkeproducenter, der vil bygge nyt eller bygge til, til at søge efterårets tilskudspulje. - Det er formodentligt sidste chance, siger hun.
17-08-2020 09:20

Projektkonsulent Ellen Friche Nielsen, Agri Nord, råder alle slagtekalve- og mælkeproducenter, der vil bygge nyt eller bygge til, til at søge efterårets til-skudspulje. – Vi regner med, at det er sidste chance, siger hun.

Den 4. september åbner en ansøgningsrunde for modernisering af kvægstalde, og bedrifter, der har planer om at bygge nyt eller bygge til, bør søge tilskuddet.

For det kan meget vel være sidste chance for tilskud i en længere periode.

Der er 85 millioner kroner i puljen i år, og ansøgningsperioden udløber den 30. oktober 2020. Der er tilskud til ny- eller tilbyg, men ikke renovering.

- Landdistriktsprogrammet, hvor midlerne kommer fra, udløber i år, og der er ikke forhandlet et nyt program hjem endnu, fortæller Ellen Friche Nielsen, der er projektkonsulent i Agri Nord.

I 2021 er der tilskud til miljøteknologi og økologisk investeringsstøtte, men ikke til byggeri.

- Derfor bør man slå til nu, og vi ved, at der er mange slidte stalde derude, som trænger til udskiftning eller udvidelse, siger Ellen Friche Nielsen.

Få de bedste chancer for tilskud

Ellen Friche Nielsen forventer, at der vil være mange om buddet, når ansøgningsrunden star-ter.

Derfor er det vigtigt, at man får lavet ansøgningen korrekt for at komme i betragtning til til-skudskronerne, der udgør 20 procent af hele byggeprojektets pris.

Desuden er reglerne for tilskud meget komplicerede.

- Det er afgørende, at man får dygtig og kompetent rådgivning, siger hun.

Desuden er det ekstremt vigtigt, at projektet bliver sammensat, så det, man søger om, er rea-lisérbart både miljømæssigt og økonomisk, og i sidste ende også er det, man ønsker at bygge.

- Projektet skal give mening, og det skal på alle måder kunne lade sig gøre, siger rådgiveren.

hka

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next