Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

KVÆG - Hele det danske samfund står i en helt ekstraordinær situation på grund af Corona-krisen. I den situation vil jeg stærkt opfordre alle danske forbrugere til at købe danske varer, herunder dansk okse- og kalvekød. Og støt også de lokale dagligvarebutikker.

Sådan lyder det fra den sjællandske slagtekalveproducent, Lasse Olsen fra Store Heddinge, der tidligere på året blev genvalgt som formand for Danske Slagtekalveproducenter.

- Vi har allerede set Danish Crown sænke noteringen kraftigt for bestemte kategorier af oksekød på grund af et stort dyk i afsætningen til det hårdt Corona-plagede Italien. Det kan presse det danske marked yderligere, advarer Lasse Olsen og fortsætter:

- På den baggrund vil jeg opfordre alle kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage for at holde noteringen oppe. I samme åndedræt vil jeg opfordre vores kreaturslagterier til at tage færre dyr ind i en periode.

Notering måske under pres

At vi indtil nu ikke har set noteringsfald på kalvekød skyldes, ifølge den sjællandske formand, at kalvekød er et hjemmemarkedsprodukt.

- Men denne notering kan komme under pres, hvis vores hjemlige marked bliver oversvømmet at de store mængder oksekød, som under normale forhold ville blive eksporteret til Italien, konstaterer han.

- I øvrigt kan jeg ikke lade være med at udtrykke taknemmelighed overfor de mange danskere, som lige nu holder produktionsdanmark i gang under helt usædvanlige omstændigheder, siger Lasse Olsen, der blev genvalgt som formand på et konstituerede bestyrelsesmøde efter foreningens generalforsamling i februar.

Siden mødet har der været blanke sider i kalenderen. Som følge af Corona-situationen har alle arrangementer hos Danske Slagtekalveproducenter været sat på standby den seneste tid.

jhal

Læs også