bannerPos

Undgå klovproblemer og få bedre drægtighedsprocent

Fine klove uden problemer og halthed sikrer kvien en bedre drægtighed med op til ti procent, viser en Seges-undersøgelse. Arkivfoto

Redaktionen

03-05-2019 11:02
Klovproblemer giver kvier en ti procent lavere drægtighedsprocent, skriver Seges.

Hvis du tror, at klovproblemer og halthed hos kvier ikke gør den store forskel i forhold til første laktation, kan du godt tro om igen. En nyere undersøgelse viser nemlig, at kvier der var diagnosticeret med digital dermatitis i løbet af opdrætsperioden, gennemsnitligt havde en drægtighedsprocent ved første inseminering, som var reduceret med ti procent og en 305-dages mælkeydelse, der var 250 kilo mælk lavere. Det skriver Seges.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next