Fuglede holder fast i udfordringsretten

De danske myndigheder overser fuldstændig den udfordringsret, der blev givet med Landbrugspakken. Det pointerer formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen.

I torsdagens Effektivt Landbrug lød det således fra konstitueret enhedschef i Landbrugsstyrelsen, Per Faurholt Ahle, at hvis en virksomhed vælger, at man ikke deltager i den frivillige runde af målrettet kvælstofregulering, og ligeledes vælger ikke at opfylde et eventuelt senere obligatorisk krav om etablering af målrettede efterafgrøder, så foretages der en automatisk reducering af bedriftens kvælstofkvote.

- Hør nu her. Vi har udfordringsretten. Den holder jeg fast i. Og jeg kan med to års målinger på min ejendom dokumentere, at jeg ikke har en merudledning af kvælstof, siger BL-formanden.

Må i gummistøvlerne

Udfordringsretten er indskrevet i Landbrugspakken og indebærer, at man som landmand kan benytte egne målinger i forbindelse med evt. regulering af et landbrug.

- Landbrugsstyrelsens Per Faurholt Ahle må trække i gummistøvlerne og komme ud på min ejendom og bevise, at jeg forurener. Det kan han ikke, og derfor skal jeg selvfølgelig ikke etablere efterafgrøder.

- Det er den debat, vi skal have gang i. Ellers bliver vores afgrødevalg totalt låst, og vi bønder blive sgu gjort til Sorteper endnu engang. Og nu tager jeg den her kamp på mit landbrug for alle, danske bønder, fastslår Flemming Fuglede Jørgensen.

Læs også