bannerPos

Fuglede holder fast i udfordringsretten

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
07-12-2019 10:51

De danske myndigheder overser fuldstændig den udfordringsret, der blev givet med Landbrugspakken. Det pointerer formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen.

I torsdagens Effektivt Landbrug lød det således fra konstitueret enhedschef i Landbrugsstyrelsen, Per Faurholt Ahle, at hvis en virksomhed vælger, at man ikke deltager i den frivillige runde af målrettet kvælstofregulering, og ligeledes vælger ikke at opfylde et eventuelt senere obligatorisk krav om etablering af målrettede efterafgrøder, så foretages der en automatisk reducering af bedriftens kvælstofkvote.

- Hør nu her. Vi har udfordringsretten. Den holder jeg fast i. Og jeg kan med to års målinger på min ejendom dokumentere, at jeg ikke har en merudledning af kvælstof, siger BL-formanden.

Må i gummistøvlerne

Udfordringsretten er indskrevet i Landbrugspakken og indebærer, at man som landmand kan benytte egne målinger i forbindelse med evt. regulering af et landbrug.

- Landbrugsstyrelsens Per Faurholt Ahle må trække i gummistøvlerne og komme ud på min ejendom og bevise, at jeg forurener. Det kan han ikke, og derfor skal jeg selvfølgelig ikke etablere efterafgrøder.

- Det er den debat, vi skal have gang i. Ellers bliver vores afgrødevalg totalt låst, og vi bønder blive sgu gjort til Sorteper endnu engang. Og nu tager jeg den her kamp på mit landbrug for alle, danske bønder, fastslår Flemming Fuglede Jørgensen.

Ny vaccine skal spare griseliv og sænke forbruget af zink og antibiotika

Statens Seruminstitut, Aarhus Universitet og Seges går sammen om at udvikle en vaccine, som kan redde tusinder af grise fra tidlig død, reducere forbruget af antibiotika drastisk og spare miljøet for udledning af zink. Fødevareministeren er spændt på udfaldet.

Landmænd så på skrælpløjning

35 landmænd brugte en formiddag hos Elsnab Landbrug I/S i Vendsyssel for at se nærmere på skrælpløjning.

Overrasket over at genbrugsplast faktisk duer til dyr

Skandinavisk Landbrugsplast og Helgenæs Maskinstation tester i år et strækplast-produkt med 30 procents genbrugsplast til wrapning af hø og ensilage. – Vores opgave er at teste plasten og foreløbigt har det vist sig fuldt på højde med de plasttyper, vi hidtil har anvendt, lyder det.

Maskinerne må tilpasse sig bakke og dal

I et særligt smukt bakket dansk kulturlandskab som det findes på Helgenæs og Mols, tilpasser Helgenæs Maskinstation sig landskabet med sit maskinvalg – ikke omvendt.

Merrild vil have landbrugets kritikere på banen

Det er dybt frustrerende, siger L&F-formand, Martin Merrild, der frygter, at landbruget igen kommer til at få skylden for manglende målopfyldelse på grund it-fejl hos Landbrugsstyrelsen i minivådområdeordningen. Enhedslistens landbrugsordfører, Søren Egge Rasmussen, fortæller, at han er opmærksom på, at landmændenes it-systemer selvfølgelig skal virke.

Et par høstdage endnu og så til såning af raps og efterafgrøder

Alfred Nielsen, Annebjerggaard, overvejer den rette etableringsmetode til efterafgrøderne.

Spekulanterne sælger korn

I mere end et år har de spekulative kapitalfonde satset på faldende priser for blandt andet majs. Der er ikke noget, der tyder på, at de vil ændre denne holdning til majsprisen lige foreløbigt. Således fortsætter de store spekulanter med at sælge majsfutures i stor stil.

Sojabønner står godt i USA men hvedekvaliteten nedgraderes

Gunstige vejrforhold i USA betyder, at den amerikanske soja står stort set fremragende. Derimod har vejret ikke artet sig nær så optimalt for den amerikanske hvede.
Side 1 af 1894 (37872 artikler)Prev1234567189218931894Next