bannerPos

Fuglede holder fast i udfordringsretten

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
07-12-2019 10:51

De danske myndigheder overser fuldstændig den udfordringsret, der blev givet med Landbrugspakken. Det pointerer formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen.

I torsdagens Effektivt Landbrug lød det således fra konstitueret enhedschef i Landbrugsstyrelsen, Per Faurholt Ahle, at hvis en virksomhed vælger, at man ikke deltager i den frivillige runde af målrettet kvælstofregulering, og ligeledes vælger ikke at opfylde et eventuelt senere obligatorisk krav om etablering af målrettede efterafgrøder, så foretages der en automatisk reducering af bedriftens kvælstofkvote.

- Hør nu her. Vi har udfordringsretten. Den holder jeg fast i. Og jeg kan med to års målinger på min ejendom dokumentere, at jeg ikke har en merudledning af kvælstof, siger BL-formanden.

Må i gummistøvlerne

Udfordringsretten er indskrevet i Landbrugspakken og indebærer, at man som landmand kan benytte egne målinger i forbindelse med evt. regulering af et landbrug.

- Landbrugsstyrelsens Per Faurholt Ahle må trække i gummistøvlerne og komme ud på min ejendom og bevise, at jeg forurener. Det kan han ikke, og derfor skal jeg selvfølgelig ikke etablere efterafgrøder.

- Det er den debat, vi skal have gang i. Ellers bliver vores afgrødevalg totalt låst, og vi bønder blive sgu gjort til Sorteper endnu engang. Og nu tager jeg den her kamp på mit landbrug for alle, danske bønder, fastslår Flemming Fuglede Jørgensen.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next