Landbrugets klimareduktion skal nås gennem mindre kød og udtagning af jorde
Anbefalingerne fra eksperter om klimareduktion berører ikke spørgsmålet om økologisk eller konventionelt. Det drejer sig derimod om helt andre løsninger.

Marie-Louise Boisen Lendal
Dansk landbrug står for cirka 21 procent af Danmarks samlede CO2-udledninger.
Det er derfor helt uundgåeligt, at landbruget skal reducere dets klimabelastning de kommende år, hvis regeringen skal nå målet om en 70 procents CO2-reduktion inden 2030, og hvis erhvervets eget mål om at reducere deres klimabelastning med 100 procent i 2050 skal nås. Der skal med andre ord fart på omstillingen.
Den klassiske opdeling af fødevarer som e
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her