Nu rykker svinenoteringen for alvor

Danish Crowns notering for svin stiger i uge 13 med 60 øre og lander på 12,8 kroner pr. kg.

Danish Crowns svinenotering tager nu det største hop i flere måneder. Det fremgår af en markedsberetning fra slagterikoncernen. Konkret stiger noteringen med 60 øre fra næste uge og lander således på 12,8 kroner pr. kg. Sonoteringen stiger med 50 øre og lander på 12 kroner pr. kg. 

Ifølge Danish Crown er det europæiske marked lige nu præget af stigende efterspørgsel op til påske. Samtidig bliver eksporten ud af Europa stadig bedre.

- Markedet er godt for os lige nu. Vi har fået en meget bedre balance i vores salg de sidste par uger, og det har løftet vores gennemsnitspriser en del. Samtidig er udbuddet i Europa fortsat faldende, og det øger behovet for at importere varer i flere lande, hvor der ellers hersker en udstrakt grad af »kød-nationalisme«, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør I Danish Crown.

Stadig langt bagefter

Slagteriet melder dog, at eksporten af frosne varer fortsat ikke er på det normale niveau, men at man ser bedringer i markedet. Der er interesse fra hele Asien, men stille hos de kinesiske indkøbere.

- Det marked, vi ser lige nu, ligner i høj grad det marked, vi havde, før eksporten til Kina eksploderede i 2019. Det vil sige, at vi har en bredere funderet eksport til Asien med en høj grad af fokus på varer til kunder, der prioriterer den kvalitet og grad af specialproduktion, som vi kan levere fra Danmark. Det betyder ikke, at vi ikke fortsat er klar til at eksportere til Kina, men lige nu er de kinesiske indkøbere meget tilbageholdende, siger Mads Stougaard.

Stigningen fra Danish Crown kommer i kølvandet på Ticans usædvanlige beslutning i sidste uge om at hæve sin notering med 20 øre mere end andelsslagteriet. Det har ellers været sædvanlig skik for Tican i flere år at følge DC’s notering. 

Danish Crown er uanset stigningen, og selv hvis man tillægger en restbetaling på 1,3 kroner pr. kg, fortsat langt bagefter sine konkurrenter i Tyskland og i Sydeuropa. I Tyskland er noteringen i uge 13 blevet hævet til 17,36 kroner. I Spanien er noteringen i uge 12 på 19,38 kroner. 

Læs også