Mexico finder fugleinfluenza på gård

Mexico har påvist det første udbrud af fugleinfluenzaen H5N1 på en gård i denne sæson. Det skriver Reuters på baggrund af informationer fra Woah (World Organisation for Animal Health). Nyheden kommer blot en måned efter, at Mexico erklærede sig fri for sygdommen.

Udbruddet er blevet opdaget i den nordvestlige delstat Sonora og har dræbt 15.000 æglæggende høns ud af en samlet flok på 90.000. De resterende høns er blevet slagtet, oplyser Woah på baggrund af informationer fra de mexicanske myndigheder.

H5N1 er ikke farlig for mennesker gennem indtagelse af kød eller æg. Mexicos landbrugsministerium udtalte i en erklæring onsdag, at der var en karantæne på plads for at forhindre spredningen.

Ministeriet sagde også, at sygdommen var blevet opdaget på en anden gård tre kilometer væk, som husede 54.000 fugle, hvor en desinfektion var i gang. Mexico er en af ​​de 10 største producenter af kyllingekød i verden, men eksporterer mindre end 1 procent af sit kyllingekød ifølge det amerikanske agentur Gain.

Læs også