Privat slagteri glæder sig til genåbning

Himmerlandskød A/S »afventer forventningsfuldt« effekten af, at det i næste uge bliver muligt for caféer og restauranter at åbne op for servering.

- Som bekendt er det i næste uge muligt for caféer og restauranter at åbne op for udendørsservering i Danmark, og vi afventer forventningsfuldt effekten heraf, lyder det fra Himmerlandskød i selskabets seneste markedskommentar, der er offentliggjort torsdag eftermiddag. Altså før politikerne blev enige om den seneste genåbningsplan, der tillader indendørs servering allerede fra på onsdag.

Markedet for okse- og kalvekød følger sidste uges positive tendens på hjemmemarkedet, og eksporten til Sydeuropa er i bedring, konstaterer Himmerlandskød A/S videre.

Det er dog ikke nok til at løfte noteringen, som forbliver uændret.

Stigende optimisme

- Handlen med hakket oksekød og hverdagsudskæringer fortsætter på et flot niveau til den danske detailhandel, og interessen for de dyrere rygprodukter er stor, skriver Himmerlandskød, og tilføjer:

- Eksporten til Sydeuropa er præget af de eksisterende restriktioner, men flere ordrer sammenlignet med sidste uge indikerer en stigende optimisme blandt vores kunder.

Ovenpå påskens helligdage er der igen fuld udnyttelse af alle slagteriets anlæg i Aalestrup, Hadsund og Kjellerup med store tilførsler af slagtedyr, der får det totale antal slagtninger op på 2.450 dyr i denne uge.

Læs også