FAO forventer stagnerende kødpriser

FNs Fødevareorganisation, FAO, forventer at den globale kødproduktion vil stige, og at den globale kødhandel er på vej mod en stagnation. Det skriver Tican i et nyhedsbrev.

- Ifølge FAO forventes verdens kødproduktion i 2021 at stige med 2,2 procent til 346 millioner tons, hvilket afspejler et forventet opsving i kødproduktionen i Kina og stigninger i Brasilien, Vietnam, USA og Europa. Delvist opvejet af sandsynlige fald i Australien, Filippinerne og Argentina, skriver Tican.

- Verdenshandelen med kød i 2021 forventes at nå 42 millioner tons (slagtevægt), næsten uændret fra 2020, da forventede udvidelser i handel med kvæg- og fjerkrækød sandsynligvis udligner fald i handel med lamme- og svinekød. Den samlede globale kødhandel forventes at blive drevet af Kina, hvor det samlede køb overstiger 11 millioner ton, fremkaldt af det fortsatte store underskud i kødforsyningen og efterspørgsel efter mængder til genopfyldning af de strategiske lagre på trods af stigende indenlandsk produktion, tilføjer selskabet.

Læs også