Stigning for anden måned i træk: - Vi har set bunden i ledigheden

73.300. Så mange ledige personer er der nu i Danmark. Spørger man seniorøkonom i Nykredit, Asbjørn Klein, skal man se på udviklingen med positive briller.

Ledigheden steg for anden måned i træk i juni og landede på 73.300 personer efter en stigning på 1.900. Dermed er ledigheden oppe på 2,5 procent af arbejdsstyrken.

Det skriver Nykredit i en markedskommentar på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik.

- Vi har formentlig nu set bunden i ledigheden i denne omgang. Udsigterne til dansk økonomi er lidt mere dystre i disse tider, hvilket gårsdagens erhvervstillid også viste, og det peger på, at vi kommer til at se en fortsat stigning i ledigheden den kommende tid, udtaler Asbjørn Klein, seniorøkonom i Nykredit.

Fortsat optimistisk

Stigningen skal også ses i lyset af, at antallet af ledige ukrainere steg fra 3.300 i maj til 4.500 i juni, hvormed en del af den overordnede stigning faktisk kommer herfra, understreges det i kommentaren.

- Man skal dog alligevel huske det gode humør, da en ledighed på 73.300 personer historisk set er meget lav. Ser vi bort fra de seneste måneder, så skal vi tilbage til 2008 for at finde et lignende lavt niveau. Det understreger, at vi fortsat ser på et meget stramt arbejdsmarked, og et ledighedsniveau der nærmest ikke kan blive lavere, påpeger seniorøkonomen.

- Under coronakrisen var ledigheden mere end dobbelt så højt som nu, da den toppede på knap 155.000 i maj 2020. Det er ikke vores forventning, at vi skal derop igen lige foreløbig, da vi stadig har et højt antal ledige stillinger i Danmark. Men når vi ser et år frem, har vi nok en ledighed, der ligger over 80.000 personer, tilføjer han.

Læs også