Danish Crowns kreaturnotering falder

Vådt vejr og udlandsferier bevirker, at Danish Crown må sænke kreaturnoteringen for uge 32.

Det danske marked for oksekød er fortsat ramt af, at mange danskere stadig holder sommerferie i udlandet, og at det ustadige og våde vejr dæmper lysten til at grille.

Således sænker Danish Crown kreaturnoteringen med 50 øre for samtlige kategorier.

- Vi er i gang med de sidste uger, hvor skolerne har sommerferie, og derfor er mange fra de nordiske lande taget til sol og varme i udlandet. Samtidig er den manglende sol og varme herhjemme medvirkende til, at færre danskere tænder op i grillen, og det dæmper salget af grillprodukterne. Vi forventer at se en fremgang i de kommende uger, når ferien slutter, og der forhåbentlig kommer bedre vejr igen, siger Henning Sønnichsen, der salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Salg i Sydeuropa

Salget til Sydeuropa er på trods af den høje varme fornuftigt. Turistsæsonen er på sit højeste lige nu, og det betyder, at salget af de dyre udskæringer fra især ryggen går godt i Sydeuropa. Omvendt holder mange tyskere også ferie lige nu, og det påvirker salget til Tyskland.

- Efterspørgslen på de klassiske sommerprodukter i Sydeuropa, særligt Spanien og Italien, er høj lige nu, hvor rigtig mange turister er på besøg. Det er blandt andet dyre udskæringer fra ryggen som f.eks. højreb. I Tyskland er mere end halvdelen af alle delstaterne ferieramt nu, og det betyder, at efterspørgslen er nærmest ikke-eksisterende der, siger Henning Sønnichsen.

Læs også