Svinenoteringen op med 30 øre

Noteringen for slagtesvin fra Danish Crown stiger fra næste uge med 30 øre fra 10,50 til 10,80 kroner, oplyser slagteriselskabet.

Efter to måneder med jævn afsætning og en relativ lav aktivitet i Europa er der nye impulser fra Asien, hvor særligt det kinesiske marked igen viser sig fra den gode side.
 
- De seneste uger er både salget og priserne steget. Vores fordel i forhold til de øvrige aktører i Europa er vores relativt høje frysekapacitet, som gør det muligt at eksportere så meget ud af Europa, at det mere end opvejer det fortsat svage europæiske marked, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Europa i tomgang

I Europa er efterspørgslen fortsat moderat. Sommeren er ved at på hæld, og markedet er på vej ind i den periode, der i branchen kaldes »mid-season blues«: Sommeren med sædvanligvis god efterspørgsel er slut, og der er fortsat for lang tid til jul til, at det kan løfte efterspørgslen.
 
- Vi har et europæisk marked, som bare ikke kan komme ud af andet gear. Det er særligt den sydlige del af Europa, der hænger i bremsen. Restauranter og cafeer dernede kører på lavt blus, og meldingerne fra vores salgsfolk er, at der hersker en høj grad af pessimisme blandt forbrugerne, fordi mange er usikre på deres jobsituation, og på jævnt dansk får det dem til at vende hver en fem-øre, siger Lars Albertsen.
 
Ud over et godt salg til Kina er der en jævn efterspørgsel fra det øvrige Asien.

Udsætter 80.000 grise

Danish Crown forventer at udsætte 80.000 grise til uge 36 – og cirka det samme til uge 37.
 
- For søernes vedkommende udsættes der 76 søer til uge 36 og med den forventede tilmelding tilpasses kapaciteten, så der bliver slagtet op ved ugens udgang, lyder det fra selskabet.
 
 

hka

Læs også