bannerPos

Mistanke om hvidvask via kødhandel

AF: KELD JAKOBSEN

IT OG UDVIKLER
03-12-2019 17:04

Portugisisk politi undersøger kødhandler til Venezuela, skriver Markedsnyt fra Landbrug & Fødevarer:

- Agra Europe beretter, at portugisisk politi har startet en omfattende undersøgelse af eksportsalg af grisekød til Venezuela i årene mellem 2013 og 2016. Eksporten af grisekød fra Portugal til Venezuela nåede i 2016 op på 16.000 tons.

- Undersøgelsen omfatter en række handler mellem et statsejet venezuelansk firma og en portugisisk handelsgruppe. Der er mistanke om hvidvask, unddragelse af skat og store ulovlige kommissioner gennem offshore selskaber.

Politiet har allerede foretaget nogle anholdelser, oplyser Agra Europe.

Svagt stigende handel med svinekød

Markedssituationen ser sådan ud i denne uge, at der på det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til svagt stigende prisniveau.

Til det engelske baconmarked er der en fortsat stabil afsætning.

Fra de asiatiske markeder rapporteres om en stabil efterspørgsel. Dette gælder såvel Kina som Japan. Det fremgår af Markedsnyt uge 49 fra Landbrug & Fødevarer.

Afrikansk svinepest i Rusland og Sydkorea

Rusland har i den forløbne uge til OIE rapporteret om 2 udbrud af afrikansk svinepest i vildsvin, kan man læse i Markedsnyt fra Landbrug & Fødevarer.

Det ene tilfælde blev fundet i den vestlige del af landet ikke langt fra grænsen til Ukraine, hvor en gruppe på 18 vildvin blev skudt. 10 af de 18 blev fundet positive for afrikansk svinepest.

Det andet tilfælde er fra den østlige del af landet ikke langt fra grænsen til Kina. Her er fundet 8 døde vildsvin, der alle er testet positive for afrikansk svinepest.

Myndighederne i Sydkorea har i den forløbne uge til OIE rapporteret om 6 tilfælde af afrikansk svinepest i vildsvin. Alle tilfældene fundet i den nordlige del af landet tæt på grænsen til Nordkorea.

Myndighederne i Sydafrika har i sidste uge rapporteret til OIE om 1 udbrud af afrikansk svinepest. Udbruddet er fundet i en mindre besætning med 150 svin.

Trump indfører told på stål og metaller fra Sydamerika

Der er intet nyt i handelskrigen mellem Kina/USA, men til gengæld valgte Trump i går (mandag) at optrappe handelskrigen på en anden front, skriver Jyske Bank.

Ifølge banken skrev Trump i et Tweet: »Brasilien og Argentina har haft fordel af en massiv devaluering af deres valutaer, hvilket ikke er godt for vores landmænd. Derfor, med virkning med det samme, vil jeg gendanne toldsatserne for alt stål og aluminium der sendes til USA fra disse lande«.

De sydamerikanske valutaer er massivt svækkede, og det betyder, at de sydamerikanske landmænds konkurrenceevne står stærkere på det globale eksportmarked for hvede, majs og sojabønner. Det presser naturligvis den amerikanske eksport, der i forvejen er presset af handelskrigen med Kina på den anden side. Sojaskrå lukkede mandag uændret, mens bønner og olie lukkede lavere. Det trak også rapsfrøene lavere kombineret med faldende palmeolie.

 

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next