bannerPos

Mistanke om hvidvask via kødhandel

03-12-2019 17:04

Portugisisk politi undersøger kødhandler til Venezuela, skriver Markedsnyt fra Landbrug & Fødevarer:

- Agra Europe beretter, at portugisisk politi har startet en omfattende undersøgelse af eksportsalg af grisekød til Venezuela i årene mellem 2013 og 2016. Eksporten af grisekød fra Portugal til Venezuela nåede i 2016 op på 16.000 tons.

- Undersøgelsen omfatter en række handler mellem et statsejet venezuelansk firma og en portugisisk handelsgruppe. Der er mistanke om hvidvask, unddragelse af skat og store ulovlige kommissioner gennem offshore selskaber.

Politiet har allerede foretaget nogle anholdelser, oplyser Agra Europe.

Svagt stigende handel med svinekød

Markedssituationen ser sådan ud i denne uge, at der på det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til svagt stigende prisniveau.

Til det engelske baconmarked er der en fortsat stabil afsætning.

Fra de asiatiske markeder rapporteres om en stabil efterspørgsel. Dette gælder såvel Kina som Japan. Det fremgår af Markedsnyt uge 49 fra Landbrug & Fødevarer.

Afrikansk svinepest i Rusland og Sydkorea

Rusland har i den forløbne uge til OIE rapporteret om 2 udbrud af afrikansk svinepest i vildsvin, kan man læse i Markedsnyt fra Landbrug & Fødevarer.

Det ene tilfælde blev fundet i den vestlige del af landet ikke langt fra grænsen til Ukraine, hvor en gruppe på 18 vildvin blev skudt. 10 af de 18 blev fundet positive for afrikansk svinepest.

Det andet tilfælde er fra den østlige del af landet ikke langt fra grænsen til Kina. Her er fundet 8 døde vildsvin, der alle er testet positive for afrikansk svinepest.

Myndighederne i Sydkorea har i den forløbne uge til OIE rapporteret om 6 tilfælde af afrikansk svinepest i vildsvin. Alle tilfældene fundet i den nordlige del af landet tæt på grænsen til Nordkorea.

Myndighederne i Sydafrika har i sidste uge rapporteret til OIE om 1 udbrud af afrikansk svinepest. Udbruddet er fundet i en mindre besætning med 150 svin.

Trump indfører told på stål og metaller fra Sydamerika

Der er intet nyt i handelskrigen mellem Kina/USA, men til gengæld valgte Trump i går (mandag) at optrappe handelskrigen på en anden front, skriver Jyske Bank.

Ifølge banken skrev Trump i et Tweet: »Brasilien og Argentina har haft fordel af en massiv devaluering af deres valutaer, hvilket ikke er godt for vores landmænd. Derfor, med virkning med det samme, vil jeg gendanne toldsatserne for alt stål og aluminium der sendes til USA fra disse lande«.

De sydamerikanske valutaer er massivt svækkede, og det betyder, at de sydamerikanske landmænds konkurrenceevne står stærkere på det globale eksportmarked for hvede, majs og sojabønner. Det presser naturligvis den amerikanske eksport, der i forvejen er presset af handelskrigen med Kina på den anden side. Sojaskrå lukkede mandag uændret, mens bønner og olie lukkede lavere. Det trak også rapsfrøene lavere kombineret med faldende palmeolie.

 

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next