bannerPos

Markedsnoter: Ny kølemetode kan åbne for milliardmarkeder for Arla

17-02-2020 23:08

En ny kølemetode, som Arla har udviklet, som kaldes supercooling, står til at kunne åbne dørene til milliardmarkeder for mejeriselskabet. Det skriver Børsen. Metoden gør det muligt, billigere og mere klimavenligt at sende dyre mærkevareoste, skyr og andre forædlede surmælksprodukter med skib til for eksempel Asien og Australien. Hidtil har muligheden været dyr flytransport eller at fryse produkterne ned, hvilket går ud over friskheden, eller helt at droppe salg på et marked.

- Potentialet er ret stort, og det er vigtigt for vores indtjening, da vi typisk vil bruge metoden på højmarginprodukter. Samtidig formindsker det vores klimaaftryk, siger direktør Lars Dalsgaard, der står i spidsen for Arlas Product & Innovation til Børsen.

Direktøren ønsker dog ikke, at give et klart bud på potentialet. To eksperter Børsen har talt med mener dog, at metoden potentielt kan løfte Arlas indtjening.

Europæiske mælkepriser gjort op for 2019

Hollandske LTO, som måned for måned sammenligner priser fra repræsentative mejerier i Europa, har offentliggjort de sammenlignelige priser for standardmælk i 2019. Det skriver LDM Ugenyt

Italienske Granarolo topper ikke overraskende listen med en 2019-pris på godt 2,92 kroner. Finske Valio og franske Sodial og Savenicia følger med priser i intervallet 2,62-2,64 kroner Derefter kommer FrieslandCampina på femtepladsen - ligeledes med en afregningspris på 2,62 kroner efterfulgt af Danone og Lactalis fra Frankrig, Canadisk ejede Saputo i UK og tyske Hochwald Milch med 2019-priser på 2,43-2,61 kroner

Først på tiendepladsen ligger Arla Foods med en beregnet acontoafregning i 2019 på 2,43 kroner De 16 sammenlignede mejeriers gennemsnitlige afregningspris i hele 2019 er angivet til 2,50 kroner.

- Med de priser er det ikke overraskende, at alle Europas mælkeproducenter lider mere eller mindre. I Danmark er analytikerne med til at holde humøret oppe med forudsigelser om stigende pris i løbet af 2020, lyder det fra LDM

Bevarer effektivitet og sundhed med let fordøjelig proteinkilde

Fravænning uden medicinsk zink blev allerede muligt for Avlscenter Trekanten I/S i sommeren 2018, hvor de valgte at udskifte proteinkilden i smågrisefoderet. - Konceptet holder stadig, fortæller Jørgen Skou Hansen, der ejer og driver avlscenteret.

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36119 artikler)Prev1234567180418051806Next