bannerPos

Rekord store hvedelagre ignoreres

Ugegraf: MATIF Majs i euro pr. ton Majsprisen i Europa sluttede sidste uge stærkt og fortsætter dermed den kraftige opstigning der begyndte tilbage i august måned. Spørgsmålet er nu om majsprisen skal tilbage mod de topniveauer, som vi senest så i 2012.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
26-10-2020 21:10
Selvom vi ifølge seneste opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium står overfor rekordstore globale hvedelagre, så køber spekulanterne yderligere op i hvedefutures på den amerikanske afgrødebørs i Chicago.

Til trods for at vi står overfor det, der ifølge officielle tal er rekordstore hvedelagre på globalt plan, så satser de spekulative kapitalfonde alligevel på, at også hvedeprisen skal gå op. Formentlig i sympati med en forventet prisstigning til den konkurrerende majs. Således viser opgørelsen, at de spekulative kapitalfonde i sidste uge købte yderligere godt 11.000 kontrakter i hvedefutures. Det får den samlede spekulative k&o

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next