S.D. Kjærsgaard oplevede fremgang i 2020

Danmarks største forhandler af Case IH-maskiner, S.D. Kjærsgaard, kunne notere en kraftigt forbedret bundlinje i 2020.

Serviceleder Case IH Brian Bo Jensen, reservedelschef Steffen Jensen, værkfører Palle Nielsen, CEO Palle Kjærsgaard, værkfører Michael Høst og serviceleder Case Ce Marinus Soelberg kan alle glæde sig over, at 2020 var et godt år hos S.D. Kjærsgaard.
Serviceleder Case IH Brian Bo Jensen, reservedelschef Steffen Jensen, værkfører Palle Nielsen, CEO Palle Kjærsgaard, værkfører Michael Høst og serviceleder Case Ce Marinus Soelberg kan alle glæde sig over, at 2020 var et godt år hos S.D. Kjærsgaard.

S.D. Kjærsgaard A/S, der har hovedsæde i Frejlev ved Aalborg, kom ud af det seneste regnskabsår med et resultat før skat på 11,486 millioner kroner, hvilket er en betydelig forbedring i forhold til året før, hvor resultatet var 3,756 millioner kroner før skat. 

- Vi har udvidet vores salgsområde med Case IH-traktorer, mejetærskere og pressere til Sjælland og Bornholm. Desuden har Case Construction-salget været i en positiv udvikling med en stærkere markedsandel, med hovedvægten på tunge maskiner. Samtidig har vores agenturer fra Dieci-teleskoplæssere, Promove-hydraulikværktøjer og japanske Mikasa-pladevibratorer alle vist meget positive takter i 2020, lyder det fra Palle Kjærsgaard, direktør og indehaver af S.D. Kjærsgaard.

Han oplyser, at de forbedrede økonomiske resultater også skyldes, at virksomheden har formået at holde omkostningerne i ro, selv om aktiviteten er steget – ligesom en forbedret indkøbskraft også har bidraget positivt til det gode årsregnskab.

Udvikling er vejen frem

For høstmaskiner sælger virksomheden mere end hver tredje Case IH Axial Flow mejetærsker i Danmark og har en målsætning, der sigter mod hver anden skal være fra S.D. Kjærsgaard. 

For entreprenørmaskiner importerer og forhandler virksomheden i hele Danmark blandt andet mærker som Case Construction med sine rødder i USA tilbage fra 1842, Dieci teleskoplæssere og Promove hydraulikværktøjer fra Italien og Mikasa kompaktionsmateriel fra Japan. 

Udover egne afdelinger i Vrå, Frejlev, Hornslet, Svaneke og Karlslunde med salg og service af egne forhandlinger har S.D. Kjærsgaard også et net af forhandlere med hvem der samarbejdes omkring salg og service af produkterne. Og i 2020 har de også etableret et joint venture i Norge med salg og service af Case Construction i selskabet Dagenborg & Kjærsgaard AS med hovedkvarter i Larvik og afdeling i Haugesund.

Pæne forventninger til 2021

Virksomheden forventer igen vækst i aktiviteterne i det nye år og et resultat på niveau med 2019/20 regnskabet, fremgår det af årsrapporten. 

S.D. Kjærsgaard beskæftiger i øjeblikket omkring 80 ansatte. Med de nye aktiviteter på Sjælland bliver nøgleordet konsolidering af forretningen, men samtidig lægges der også op til udvidelsen af medarbejderstaben i det nye år.  

- Nu skal vi konsolidere os på Sjælland, og ser naturligt efter at tage nye folk ind i takt med, at vores meget kompetente og motiverede medarbejdere og stærke ledergruppe får mere at se til, siger Palle Kjærsgaard.

/hka

 

 

Læs også

Samson Agrolize: Det går forrygende til trods for corona
Hjullæssere opdateret
Ny pakker på storballepresser
Nye læssere fra Schäffer
Mere fynsk New Holland
Flere nye produkter på vej