Maskiner til eksamen i efterårsmarken

Masser af maskiner, traktorer og udstyr i marken i går ved Toftlund, da »Efterårsdemo i Sønderjylland« fandt sted.

Hos PN Maskiner var der interesse for Kuhn-ploven hér, som var på arbejde i den tunge efterårsjord. Foto: John Ankersen

Thomas Kier fra Skærbæk Maskinforretning glæder sig over, at maskinforretningens import og salg af det polske mærke Agro-Masz går over al forventning. Foto: John Ankersen Agro-Masz har et bredt program indenfor tallerkenharver, hvor især de store 6 og 8 meters-modeller er efterspurgte. Foto: John Ankersen

Indehaver af CN Maskinfabrik, Erling Schmidt, (tv.) og Jørgen Callesen fra Pöttinger Danmark ved gårsdagens efterårsdemo ved Toftlund. Foto: John Ankersen CN Maskinfabrik er forhandler af Deutz-Fahr-traktorer og Pöttinger-markmaskiner. Begge dele blev demonstreret i marken torsdag. Foto: John Ankersen Måske kommende landmænd og landbrugskunder? – En gruppe daginstitutionsbørn fra Toftlund lagde vejen forbi efterårsdemoen. Foto: John Ankersen

Der var især fokus på jordbehandling og såteknik, da maskindemonstrationen »Efterårsdemo i Sønderjylland« i går fandt sted på en mark blot få hundrede meter fra byen Toftlund i det sønderjyske.

Godt 20 udstillere kunne opleves ved efterårsdemoen, der var arrangeret af Erik Nissen, der foruden maskinkonsulent også er kendt som tovholder for Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

- Det ser godt ud og godt med en løbende strøm af gæster, lød »midtvejsmeldingen« ved middagstid i går fra Erik Nissen, der samtidig har kunnet melde om stor forhåndsinteresse for efterårsdemoen.

Han glædede sig samtidig over, at vejret holdt fint til maskindemoen oven på en onsdag, hvor der flere steder i landet var faldet store mængder nedbør.

Stærk og solid tallerkenharve

Langt hovedparten af torsdagens udstillere var lokale syd- og sønderjyske maskinforretninger og firmaer.

Én af dem var CN Maskinfabrik i Tiset ved Gram, der er forhandler af blandt andet Deutz-Fahr-traktorer og Pöttinger-markmaskiner.

Med til efterårsdemoen havde indehaver Erling Schmidt taget en Pöttinger Terradisc 3501-tallerkenharve med pakker med, der blev trukket af en Deutz-Fahr 6175-traktor.

- Pöttinger er et godt produkt, som vi er ude at sætte i gang hos kunder over hele landet, lød det fra Erling Schmidt, der samtidig glæder sig over, at han ikke har oplevet leveringsudfordringer omkring såvel Deutz-Fahr som Pöttinger.

Nyt mærke med turbovækst

For blot to år siden havde de færreste i Danmark hørt om det unge polske mærke inden for landbrugsmaskiner – Agro-Masz, der startede med produktion af landbrugsmaskiner i 2006.

I dag ser det helt anderledes ud, efter at Skærbæk Maskinforretning i starten af sidste år fik import og forhandling i Danmark samt Slesvig-Holsten i Nordtyskland.

Og efter godt halvandet års import og forhandling kan sælger hos Skærbæk Maskinforretning, Thomas Kier, konstatere, at det er gået over al forventning med at introducere et nyt mærke i Danmark, som landmændene i den grad har taget til sig.

- I starten havde vi især stor lokal opbakning fra vores kunder, men nu sælger vi landsdækkende samt i Nordtyskland, kunne Thomas Kier fortælle ved gårsdagens efterårsdemo, hvor Skærbæk Maskinforretning præsenterede et bredt program af Agro-Masz-maskinerne.

Blandt andet tallerkenharver, hvor Thomas Kier noterer sig, at det især er de større 6-8 meters-harver der er interesse og efterspørgsel efter.

Han fortæller samtidig, at den eneste udfordring, der er lige nu omkring Agro-Masz, er at skaffe nok – og ikke mindst reserve- og sliddele. En udfordring, mange forhandlere af alt fra traktorer, maskiner, biler og andre brancher også døjer med for tiden.

Læs også