23-årig planteavler valgte Q-traktor: - Jeg har altid været glad for komforten

Vejret i påskedagene kaldte på at komme i marken og køre gylle, men i år blev gyllesæsonen noget særligt for 23-årige planteavler Nicklas Kousgaard Jørgensen, da han tog sin nye Valtra Q305-traktor i brug.

Nicklas Kousgaard Jørgensen driver sammen med sin onkel landbruget »Stenager Økogrise« ved Hovborg i Sydjylland. Bedriften har 12 fastansatte, der tager sig af frilandsgrisene, men det er Nicklas Kousgaard Jørgensen, som har ansvaret for de godt 350 hektar agerjord. Her dyrkes primært foderkorn til grisene samt hestebønner og lupiner. Stenager Økogrise har i alt fem Valtra-traktorer fra 100 til 300 hk. Den nye Valtra Q305-traktor er den største traktor, de har haft til dato.

Nicklas er begejstret for sin nye Q-traktor. Han fortæller, at traktoren er god i alt slags vejr og har ingen problemer med at køre i blød jord. Det betyder også, at han kan komme tidligere i marken om foråret og kan køre i ustadigt vejr.

- Jeg har altid været glad for komforten og rummeligheden i en Valtra-traktor og jeg synes, at kabinen i den nye Q-traktor virker til at være endnu større. Jeg er nemlig omkring to meter høj, men der er rigeligt med plads til mig. Det gør det til en fornøjelse, når jeg skal tilbringe mange timer i traktoren, forklarer Nicklas Kousgaard Jørgensen, der roser den nye trinløse transmission.

Købte en demo

- Jeg kontaktede min lokale Valtra-forhandler Valtec, fordi jeg havde brug for en ny traktor med nok kapacitet til gyllekørsel og til at trække vores tunge plov og kornvogn. Jeg havde luret lidt på den nye Valtra Q-serie, så da min Valtra-konsulent hos Valtec, Jens Børsting, gav mig muligheden for at købe en Q-serie-demotraktor til en noget bedre pris end en fabriksny, slog jeg hurtigt til, fortæller Nicklas, der fik leveret sin nye demomodel i midten af marts 2023.

Da Q-traktoren er en demomodel, har Nicklas ikke selv valgt udstyret, der er installeret i traktoren. Indtil videre er han ikke for alvor kommet i gang med præcisionslandbrug på gården, men han er glad for at udstyret allerede er i traktoren.

Læs også