Australien: Store udfordringer og store maskiner

Rasmus Lund Kristensen og Christian Bæk Nielsen arbejder til dagligt som landbrugsmaskinmekanikere hos Brdr. Thorsen i Nimtofte og Kaj Homilius i Hellevad. De er begge lige blevet færdige med deres uddannelse og er nu taget til Australien for at blive endnu bedre.

Christian Bæk Nielsen er ansat hos Kaj Homilius i Hellevad. Foto: AGCO Danmark

Rasmus Lund Kristensen og Christian Bæk Nielsen er jævnaldrende og mødte hinanden på HEG i Aars, hvor de er igang med at uddanne sig til landbrugsmaskinmekanikere.

De elsker at rode med store maskiner, hvilket har ført dem begge til Australien gennem AGCO Academy.

- Vi skal bo tæt på hinanden. »Kun« 250 kilometer mellem hinanden – så vi er næsten naboer efter Australsk målestok i hvert fald. Der er også allerede sørget for, at vi får et godt sted at bo, noget at køre i og alle de andre nødvendige ting, der skal være ordnet, for at vi kan få en god oplevelse dernede, siger Rasmus.

Store forventninger på et stort kontinent

De ser begge frem til en begivenhedsrig tur med store muligheder for at lære en masse – ikke mindst at stå på egen ben, og løse nogle udfordrende opgaver med lidt andre forudsætninger, end i det hjemlige Danmark.

- Jeg forventer at blive bedre til mit arbejde, bedre til engelsk og bedre til at stå på egne ben, uddyber Christian, og fortsætter:

- Når man kan lide at rode med store maskiner, er det en kæmpe udfordring at gøre det på et stort kontinent, hvor man ikke bare kan bestille en reservedel og så forvente, at den kommer dagen efter med fragtmanden. Der er helt andre udfordringer og det er spændende at løse dem på en anderledes måde end herhjemme.

Men det skræmmer ikke de unge gutter.

- Vi er trygge ved AGCO’s måde at skabe de helt rigtige rammer for os dernede og vi kender til forholdene dernede. Vi forventer, at der sker nye og spændende ting hver dag, og at vi bliver en del af en spændende udvikling, hvor vi kan vise, at vi kan tænke selv.

Det er en oplagt chance

Når de unge er bortrejst i flere måneder, står virksomhederne bag dem og glæder sig til, at de kommer tilbage.

- AGCO Academy har sendt unge afsted mod Australien i mange år – med rigtig god erfaring. Vi får unge retur, der er både teknisk og fagligt bedre. Og vi kender projektet og er stolte og trygge ved at sende dem afsted, siger Lars Juul, Brdr. Thorsen.

Læs også