Driftsdata lige ned i lommen

Med MyOperations-appen fra John Deere kan både landmænd og leverandører se driftsdata på deres smartphones når som helst, hvor som helst. Live datatransmission holder brugerne ajour med alt det, der sker på bedriften og i marken, i realtid, og det er netop en af fordelene ved digitalisering af landbruget.

Data kan straks ses på brugerens konto på MyJohnDeere.com, som også giver adgang til andre apps som f.eks. Operations Centre. Her kan man finde alle historiske og aktuelle informationer om brug af maskinen, aktiviteter i marken og tilhørende agronomiske detaljer. Derudover vil maskiner med telekommunikationssystemet JDLink Connect automatisk sende alle data fra arbejdet i marken til Operations Centre, og dermed vil der ikke længere være brug for at overføre informationer hjemme på kontoret med et USB-stik.

Den gratis MyOperations-app er en optimeret udgave af Operations Centre til alle mobile enheder (f.eks. smartphones og tablets), så både landmand og leverandør nemt kan få adgang til alle maskindata og agronomiske data på farten. Brugerne ved altid, hvor maskinerne helt præcist befinder sig, og hvordan arbejdet ude i marken skrider frem. De kan også holde øje med, hvor megen såsæd, gødning eller ukrudtsmiddel der anvendes, og sende oplysningerne direkte fra appen.

Derudover kan appen også gøre førerne opmærksom på andre nyttige detaljer som f.eks., hvor de kan finde tilkørslen til marken, hindringer, ukrudtsforekomster mv., så de er fri for at spilde tiden med telefonopkald. Med kameraet i smartphonen kan der føjes fotos til oplysningerne, som derefter vises for den pågældende mark i Operations Centre.

Allerede mange brugere

Vedligehold og genopfyldning af køretøjerne hjælper appen også med. Hvis brændstofniveauet er kommet langt ned, eller der f.eks. kommer en bestemt fejlkode, gives der besked om det. Appen viser også, hvornår maskinen skal til service næste gang, så det bliver nemmere at planlægge. Når appen bruges sammen med John Deeres mejetærskere i S700-serien, kan føreren også få vist alle maskinindstillinger, og der kan foretages fjernjustering, så vedkommende kun skal bekræfte detaljerne.

I appen kan både landmand og leverandør give andre adgang til appen, ændre adgangsrettigheder eller når som helst trække dem tilbage. Dvs. at en agronom f.eks. vil kunne få adgang til oplysninger om sprøjtning eller gødning af et bestemt landbrug med henblik på at komme med passende anbefalinger.

John Deeres MyOperations-app har allerede flere tusinde brugere i Europa og fås til både iOS og Android. Eftersom appen er så fleksibel og har vist sit værd, har den hidtil fået vurderingen »Meget god« med en score på 4.6 i App Store. Eftersom appen videreudvikles løbede, kommer der jævnligt opdateringer til eksisterende funktioner, og der tilbydes nye.

Læs også