bannerPos

Driftsdata lige ned i lommen

Den gratis MyOperations-app er en optimeret udgave af Operations Centre til alle mobile enheder (f.eks. smartphones og tablets), så både landmand og leverandør nemt kan få adgang til alle maskindata og agronomiske data på farten.

Per Jørgensen

Journalist
01-07-2019 12:59
Med MyOperations-appen fra John Deere kan både landmænd og leverandører se driftsdata på deres smartphones når som helst, hvor som helst. Live datatransmission holder brugerne ajour med alt det, der sker på bedriften og i marken, i realtid, og det er netop en af fordelene ved digitalisering af landbruget.

Data kan straks ses på brugerens konto på MyJohnDeere.com, som også giver adgang til andre apps som f.eks. Operations Centre. Her kan man finde alle historiske og aktuelle informationer om brug af maskinen, aktiviteter i marken og tilhørende agronomiske detaljer. Derudover vil maskiner med telekommunikationssystemet JDLink Connect automatisk sende alle data fra arbejdet i marken til Operations Centre, og dermed vil der ikke længere være brug for at overføre informationer hjemme på kontoret med et USB-stik.

Den gratis MyOperations-app er en optimeret udgave af Operations Centre til alle mobile enheder (f.eks. smartphones og tablets), så både landmand og leverandør nemt kan få adgang til alle maskindata og agronomiske data på farten. Brugerne ved altid, hvor maskinerne helt præcist befinder sig, og hvordan arbejdet ude i marken skrider frem. De kan også holde øje med, hvor megen såsæd, gødning eller ukrudtsmiddel der anvendes, og sende oplysningerne direkte fra appen.

Derudover kan appen også gøre førerne opmærksom på andre nyttige detaljer som f.eks., hvor de kan finde tilkørslen til marken, hindringer, ukrudtsforekomster mv., så de er fri for at spilde tiden med telefonopkald. Med kameraet i smartphonen kan der føjes fotos til oplysningerne, som derefter vises for den pågældende mark i Operations Centre.

Allerede mange brugere

Vedligehold og genopfyldning af køretøjerne hjælper appen også med. Hvis brændstofniveauet er kommet langt ned, eller der f.eks. kommer en bestemt fejlkode, gives der besked om det. Appen viser også, hvornår maskinen skal til service næste gang, så det bliver nemmere at planlægge. Når appen bruges sammen med John Deeres mejetærskere i S700-serien, kan føreren også få vist alle maskinindstillinger, og der kan foretages fjernjustering, så vedkommende kun skal bekræfte detaljerne.

I appen kan både landmand og leverandør give andre adgang til appen, ændre adgangsrettigheder eller når som helst trække dem tilbage. Dvs. at en agronom f.eks. vil kunne få adgang til oplysninger om sprøjtning eller gødning af et bestemt landbrug med henblik på at komme med passende anbefalinger.

John Deeres MyOperations-app har allerede flere tusinde brugere i Europa og fås til både iOS og Android. Eftersom appen er så fleksibel og har vist sit værd, har den hidtil fået vurderingen »Meget god« med en score på 4.6 i App Store. Eftersom appen videreudvikles løbede, kommer der jævnligt opdateringer til eksisterende funktioner, og der tilbydes nye.

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next