Flere efterspørger grønne løsninger

Scantruck satser på grøn omstilling og får flere henvendelser fra kunder, der tænker i miljø og klima.

Et stigende antal kunder efterspørger mere miljøvenlige maskiner bygget på grøn teknologi, der fortsat er effektive og pålidelige, og Scantruck er langt fremme i den grønne omstilling, fortæller virksomheden. 

- Vi oplever en klar stigning i antallet af henvendelser fra vores kundesegmenter, der ønsker moderne maskinløsninger bygget på bæredygtig teknologi. De vil ikke gå på kompromis med hverken materiellets ydeevne eller miljøet, og den grønne udvikling er vi naturligvis meget glade for at kunne bidrage til og gerne forstærke, siger salgschef Claus Bjerregaard.

Scantruck importerer, forhandler og servicerer de verdenskendte mærker Manitou, Komatsu, Weycor, McCloskey, GMG og PB Platforms. Langt de fleste produktnyheder indeholder nye bæredygtige egenskaber og nye intelligente måleværktøjer kan dokumentere den miljømæssige gevinst.

Emissionsfrie løsninger

Scantruck har blandt andet leveret miljøvenlige maskiner til både genbrugspladser, forbrændingsanlæg, biogasanlæg, solcelleanlæg, kommuner, energiselskaber, nedbrydningsvirksomheder mv. Størsteparten af de virksomheder arbejder med bæredygtighed i forvejen og vælger derfor også bæredygtigt, når det gælder kørende materiel.

Et eksempel er hybrid gravemaskinerne fra japanske Komatsu, der skifter mellem el og diesel og regenerer selv energien under gravearbejdet. Det giver højere effektivitet med mindre brændstof – og ikke mindst et mere CO2-venligt energiforbrug samt bedre arbejdsmiljø som følge af lavere emission og mindre støj.

Som verdens førende leverandør af teleskoplæssere og terrængående gaffeltruck har Manitou haft bæredygtighed på programmet i mange år. De har udviklet nye og 100 procent eldrevne bomlifte og andre maskiner, som er helt emissionsfrie. Dertil kommer brugen af bio-olie til maskinerne og Manitous miljøvenlige Stop&Go-koncept.

- Vores leverandører har alle et stort fokus på bæredygtighed i deres udvikling og produktion. Det betyder, at vi kan tilbyde miljørigtige løsninger til alle vores kunder. Kombineret med vores serviceaftaler kan vi give vores kunder de bedste betingelser for, at de hver dag kan yde sit bedste overfor deres kunder og samarbejdspartnere - uden at det skader miljøet, siger Claus Bjerregaard.

laj

Læs også