Maskinhandler mærker stabil mælkepris

Mens Åbent Hus altid giver et boost hos Agrotek, glæder man sig over en stabil mælkepris, som også smitter af på salget af blandt andet fuldfodervogne.

Der er nok af emner at arbejde videre med for sælgerne hos Agrotek i Hobro efter årets Åbent Hus, der traditionen tro trak masser af folk forbi til en god maskinsnak.

- Vores åbent hus giver altid et boost. Det ligger godt her den første torsdag i december, hvor vi også lige har haft en flok kunder med på tur til Agritechnica. Det er et par arrangementer, som gør at vi får nogle gode snakke, og med et nytår, der nærmer sig, kommer vi traditionelt også tættere på nogle aftaler, fortæller salgschef Niels Vestergaard, der er godt tilfreds med fremmødet til Åbent Hus.

- Vi blev godt besøgt, som vi plejer. Hvor mange, der kom, tør jeg ikke skyde på, men det interesserer os egentlig heller ikke. Det vigtige for os, er at vi havde travlt med at snakke med folk og også fik solgt lidt på selve dagen.

Klar til at gøre noget

Niels Vestergaard glæder sig over en positiv stemning blandt landmændene.

- Alle virker tilpasse og er klar til at gøre noget. Folk er kommet over det bøvl, regnvejret har givet, og der er ingen, der mukker over mælkeprisen, selvom man selvfølgelig altid gerne vil have, at den er 25 øre højere. Men den er stabil, og man frygter ikke, at den pludselig skal falde drastisk – det er det vigtigste. Det giver noget ro på bagsmækken, siger maskinhandleren, der dog godt kan fornemme, at der blandt svineproducenterne er noget mere usikkerhed trods gode priser lige for tiden.

- Frygten for svinepest vil altid være der. Derfor tror jeg også de fleste lige nu prøver at konsolidere sig. Men i vores område fylder kvægfolket mest, og der kan vi mærke, at man gerne vil være bedre kørende og nu er i stand til at skifte maskiner, når de skal skiftes i stedet for at slide dem helt ned. Det kan vi blandt andet mærke i forhold til fuldfodervogne, som vi sælger som aldrig før, forklarer Niels Vestergaard, der også benyttede dagen til at vise årets rekordhandel frem: syv sorte Valtra-traktorer, der i foråret blev solgt til planteavler Søren Rasmussen og er blevet leveret løbende hen over året.

Og med en rekordhandel og godt gang i fodervognssalget, er Niels Vestergaard også snart klar til lukke ordrebogen for et år, han for Agroteks vedkommende betegner som et »okay år på det jævne«.

- Vi er godt tilfredse og glæder os over, at der virker til at være helt ro på.

Læs også