Maskinnørder med 25.000 skridt i benene

De unge medarbejdere spilder ikke tiden under personaleturen til Agritechica. – Det er imponerende stort, lyder det fra de unge fra Helgenæs Maskinstation, der udnytter tiden optimalt under messen.

Visse ting bliver undersøgt med en særlig opmærksomhed af medarbejderne fra Helgenæs Maskinstation. Her studeres garnkvalitet og nålens udformning på en Krone-presser under besøget på Agritechnica. Foto: Bøje Østerlund

Den lille flok medarbejdere fra Helgenæs Maskinstation er glade for muligheden for at komme med på deres arbejdsgivers tur til Agritechnica.

- Det er min måde at vise de unge mennesker, at de er værdsatte på arbejdspladsen, siger medejer af Helgenæs Maskinstation, Ole Jensen.

Mens maskinstationsejer Ole Jensen og kompagnon i virksomheden Skandinavisk Landbrugsplast Lars Telling har travlt med at holde møder med presserfabrikanter og firmaer, der leverer alle former for landbrugsplast og pressergarn til landbruget, kigger medarbejderne sig omkring på den store landbrugsmesse.

Forberedt hjemmefra

Nok går de unge mennesker mange skridt for at komme omkring det meste på Agritechnica, men det skyldes ikke, at de farer planløst fra den ene udstillingshal til den næste.

- Vi har brugt en del tid på internettet derhjemme, hvor vi har undersøgt, hvem der har fået medaljer og hvilke nyheder der er på Agritechnica, lyder det fra de unge IT-vante medarbejdere.

Med på turen er jordbrugsmaskinførereleverne Oliver Kristensen, Brian Nørregaard Jørgensen, Kristian Jørgensen, Magnus Melgaard og Anton Dam samt arbejdsleder og førstemand Steen Jensen og den 14-årige skoleelev Mads Høgh Stadager, der til daglig går på Molsskolen i Knebel; han er en dag om ugen skolepraktikant på Helgenæs Maskinstation.- Jeg kunne sagtens få fri fra skolen til at bruge et par ekstra dage i denne uge og tage med herned til Agritechnica, lyder det tilfreds fra Mads Høgh Stadager.

Helgenæs Maskinstation

Ejer: Ole og Jens Jensen I/S

Oprettet: 1999

Antal medarbejdere: Fem medarbejdere samt lidt ekstra i sæsonen

Egen produktion: 150 ha samt forpagtninger, i alt cirka 445 hektar

Husdyr: 35 ammekøer, Simmentaler

Skandinavisk Landbrugsplast

Ejere: Ole og Jens Jensen samt Lars Telling

Oprettet: 1995

Mission: Udvikling og effektivisering af anvendelse af plastik i Landbruget.

Maskinliste

Traktorer: 8 stk. John Deere 7500 – 8295

Mejetærskere: 3 stk. John Deere »Hill Side«

Bigballe-Pressere: 3 stk. Massey Ferguson/New Holland/Fendt

Minibigballe-presser: 1 stk. Fendt

Rundballepressere: 1 stk. Claas

Wrapper:  Mc Hale 998 + Claas rundballepresser med wrapper

Gylle/Møg: 2 stk. Samson PG + 2 stk. Samson SP

Andet: græsudstyr/diverse redskaber til jordbehandling/såning

Kabine uden rat

Når indtrykkene fra Agritechnica skal samles, lyder det i enighed fra gruppen, at der findes en lang række østeuropæiske maskinfabrikater, vi slet ikke kender i Danmark.

Som jordbrugsmaskinfører hæfter Oliver Kristensen sig ved forskellige bud på fremtidens traktorkabiner og ikke mindst kabinen på en Fendt-mejetærsker.

- Den var helt uden rat, og sådan kan det da sagtens være, der bliver, siger han.

Brian Nørregaard Jørgensen måtte bøje sig i støvet og kunne ikke skjule, hvor stor og omfattende en messe som Agritechnica viser sig at være.

- Det er endnu større, end jeg regnede med, før vi tog herned, siger han.

Samme konklusion kom skoleelev Mads Høgh Stadager til.

- Alting er simpelthen kæmpestort her på Agritechnica, lød det.

Tjekker de store mærker

Medarbejderne fra Helgenæs Maskinstation har ikke fået bundne opgaver med fra deres arbejdsgiver.

- Vi er hver især fan af et bestemt traktormærke, lød det.

Hvorvidt de enkeltes mærkepræferencer flugter med den helt overvejende John Deere-grønne linje på Helgenæs Maskinstation, blev dog ikke afsløret.

- Vi har nok hver især en indre ønskeseddel og så har vi da været rundt på alle de store traktormærkers stande for at kigge, lyder det stilfærdigt fra Steen Jensen.

Et kig på telefonernes skridttæller afslørede, at medarbejderne på Helgenæs Maskinstation kunne notere sig for mellem 20.000 og 25.000 skridt på tirsdagen i Agritechica-ugen, hvor Effektivt Landbrug mødte gruppen ved 15-tiden.

Læs også