bannerPos

Nyt onlineværktøj til vedligeholdelsesfrie føringsruller fra igus

Henning K. Andersen

Journalist
31-07-2019 14:32
Xiros-eksperten hjælper med det lette valg af letvægts- og smørefrie ruller monteret på kuglelejer

Vedligeholdelsesfrie, hygiejniske og renhed: Disse er kravene fra fødevare- og emballageindustrien til deres komponenter. Derfor er designere af film- og etiketteringssystemer afhængige af føringsruller med smørefrie plastkomponenter fra igus, som kører jævnt. Til at hjælpe kunden med det hurtige valg af den rette rulle til deres anvendelse har igus nu udviklet en onlineekspert til føringsruller.

xiros-polymerkuglelejer fra igus er smøre- og vedligeholdelsesfrie og har et meget lavt startmoment. De bruges særligt inden for fødevare- og emballageindustrien, fordi der ikke er nogen risiko for forurening ved lækkende smøremidler.

Med xiros-føringsrullerne har igus tilbudt konfektionerede og letvægtssystemløsninger til omgående installation, for eksempel i film- eller etiketteringssystemer. Føringsrullerne, som kører jævnt, fås i forskellige diametre, millimeternøjagtige længder og tre rørmaterialer. igus har udviklet føringsrulleeksperten, så kunder kan vælge og bestille deres føringsrulle med blot to trin.

I det nye onlineværktøj skal brugeren på første trin kun specificere den ind- og udvendige diameter samt rullens længde, belastningen, belastningstilstanden og de miljømæssige parametre i form af temperaturen. Den særlige funktion: Ved at indtaste kraftpåvirkningen og omviklingsgraden beregner eksperten den resulterende kraft på rullen og anbefaler de passende rørmaterialer. På det andet trin kan brugeren vælge sin føringsrulle på baggrund af nedbøjning-, vægt- og prisoplysninger, downloade konfigurationens CAD-data og bestille rullen direkte online. 
 

Det rette materiale til enhver anvendelse

Føringsrullerne, der er fremstillet af aluminium, PVC og kulfiber, fås til en bred vifte af anvendelsesscenarier. Sammenlignet med almindeligt benyttede stålrør vejer aluminiumsmaterialet fra igus markant mindre, hvilket igen har en positiv effekt på rulle-inerti. Hvis brugeren ønsker at bruge en rulle udelukkende fremstillet af materialer, der er godkendt til fødevareindustrien, er føringsrullen med PVC-rørmaterialet det rette valg. Den er udelukkende fremstillet af materialer, der overholder EU-forordning 10/2011.

De kan også anvendes som en transportrulle. Hvis en særligt let føringsrulle er påkrævet, tilbyder igus en komplet løsning med et kulfiberrør, mens brugen af et aluminiumsrør er en almindelig løsning til føring af etiketter og film. To xiros-kuglelejer med fast flange fremstillet af højtydende plast med kuglelejer i rustfrit stål sikrer, at rullerne kører tørt og jævnt. Med dem opstår der mindre friktion end med smurte metalkuglelejer, eftersom kuglelejerne ikke skal overvinde modstanden i smøremidlet og forseglingen, og de kører meget mere jævnt.

 

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next