bannerPos

Nyt onlineværktøj til vedligeholdelsesfrie føringsruller fra igus

Henning K. Andersen

31-07-2019 14:32
Xiros-eksperten hjælper med det lette valg af letvægts- og smørefrie ruller monteret på kuglelejer

Vedligeholdelsesfrie, hygiejniske og renhed: Disse er kravene fra fødevare- og emballageindustrien til deres komponenter. Derfor er designere af film- og etiketteringssystemer afhængige af føringsruller med smørefrie plastkomponenter fra igus, som kører jævnt. Til at hjælpe kunden med det hurtige valg af den rette rulle til deres anvendelse har igus nu udviklet en onlineekspert til føringsruller.

xiros-polymerkuglelejer fra igus er smøre- og vedligeholdelsesfrie og har et meget lavt startmoment. De bruges særligt inden for fødevare- og emballageindustrien, fordi der ikke er nogen risiko for forurening ved lækkende smøremidler.

Med xiros-føringsrullerne har igus tilbudt konfektionerede og letvægtssystemløsninger til omgående installation, for eksempel i film- eller etiketteringssystemer. Føringsrullerne, som kører jævnt, fås i forskellige diametre, millimeternøjagtige længder og tre rørmaterialer. igus har udviklet føringsrulleeksperten, så kunder kan vælge og bestille deres føringsrulle med blot to trin.

I det nye onlineværktøj skal brugeren på første trin kun specificere den ind- og udvendige diameter samt rullens længde, belastningen, belastningstilstanden og de miljømæssige parametre i form af temperaturen. Den særlige funktion: Ved at indtaste kraftpåvirkningen og omviklingsgraden beregner eksperten den resulterende kraft på rullen og anbefaler de passende rørmaterialer. På det andet trin kan brugeren vælge sin føringsrulle på baggrund af nedbøjning-, vægt- og prisoplysninger, downloade konfigurationens CAD-data og bestille rullen direkte online. 
 

Det rette materiale til enhver anvendelse

Føringsrullerne, der er fremstillet af aluminium, PVC og kulfiber, fås til en bred vifte af anvendelsesscenarier. Sammenlignet med almindeligt benyttede stålrør vejer aluminiumsmaterialet fra igus markant mindre, hvilket igen har en positiv effekt på rulle-inerti. Hvis brugeren ønsker at bruge en rulle udelukkende fremstillet af materialer, der er godkendt til fødevareindustrien, er føringsrullen med PVC-rørmaterialet det rette valg. Den er udelukkende fremstillet af materialer, der overholder EU-forordning 10/2011.

De kan også anvendes som en transportrulle. Hvis en særligt let føringsrulle er påkrævet, tilbyder igus en komplet løsning med et kulfiberrør, mens brugen af et aluminiumsrør er en almindelig løsning til føring af etiketter og film. To xiros-kuglelejer med fast flange fremstillet af højtydende plast med kuglelejer i rustfrit stål sikrer, at rullerne kører tørt og jævnt. Med dem opstår der mindre friktion end med smurte metalkuglelejer, eftersom kuglelejerne ikke skal overvinde modstanden i smøremidlet og forseglingen, og de kører meget mere jævnt.

 

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next