bannerPos

Nyt onlineværktøj til vedligeholdelsesfrie føringsruller fra igus

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
31-07-2019 14:32
Xiros-eksperten hjælper med det lette valg af letvægts- og smørefrie ruller monteret på kuglelejer

Vedligeholdelsesfrie, hygiejniske og renhed: Disse er kravene fra fødevare- og emballageindustrien til deres komponenter. Derfor er designere af film- og etiketteringssystemer afhængige af føringsruller med smørefrie plastkomponenter fra igus, som kører jævnt. Til at hjælpe kunden med det hurtige valg af den rette rulle til deres anvendelse har igus nu udviklet en onlineekspert til føringsruller.

xiros-polymerkuglelejer fra igus er smøre- og vedligeholdelsesfrie og har et meget lavt startmoment. De bruges særligt inden for fødevare- og emballageindustrien, fordi der ikke er nogen risiko for forurening ved lækkende smøremidler.

Med xiros-føringsrullerne har igus tilbudt konfektionerede og letvægtssystemløsninger til omgående installation, for eksempel i film- eller etiketteringssystemer. Føringsrullerne, som kører jævnt, fås i forskellige diametre, millimeternøjagtige længder og tre rørmaterialer. igus har udviklet føringsrulleeksperten, så kunder kan vælge og bestille deres føringsrulle med blot to trin.

I det nye onlineværktøj skal brugeren på første trin kun specificere den ind- og udvendige diameter samt rullens længde, belastningen, belastningstilstanden og de miljømæssige parametre i form af temperaturen. Den særlige funktion: Ved at indtaste kraftpåvirkningen og omviklingsgraden beregner eksperten den resulterende kraft på rullen og anbefaler de passende rørmaterialer. På det andet trin kan brugeren vælge sin føringsrulle på baggrund af nedbøjning-, vægt- og prisoplysninger, downloade konfigurationens CAD-data og bestille rullen direkte online. 
 

Det rette materiale til enhver anvendelse

Føringsrullerne, der er fremstillet af aluminium, PVC og kulfiber, fås til en bred vifte af anvendelsesscenarier. Sammenlignet med almindeligt benyttede stålrør vejer aluminiumsmaterialet fra igus markant mindre, hvilket igen har en positiv effekt på rulle-inerti. Hvis brugeren ønsker at bruge en rulle udelukkende fremstillet af materialer, der er godkendt til fødevareindustrien, er føringsrullen med PVC-rørmaterialet det rette valg. Den er udelukkende fremstillet af materialer, der overholder EU-forordning 10/2011.

De kan også anvendes som en transportrulle. Hvis en særligt let føringsrulle er påkrævet, tilbyder igus en komplet løsning med et kulfiberrør, mens brugen af et aluminiumsrør er en almindelig løsning til føring af etiketter og film. To xiros-kuglelejer med fast flange fremstillet af højtydende plast med kuglelejer i rustfrit stål sikrer, at rullerne kører tørt og jævnt. Med dem opstår der mindre friktion end med smurte metalkuglelejer, eftersom kuglelejerne ikke skal overvinde modstanden i smøremidlet og forseglingen, og de kører meget mere jævnt.

 

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next