bannerPos

Verdensrekord for sammenrivning af skår

Redaktionen

05-09-2019 11:50

Kuhn sætter verdensrekorden for sammenrivning af skår med sin GA 15131 hydrauliske fire-rotors rive, der klarede 188,9 hektar på kun otte timer. Det skete ved en kontrolleret test i Brædstrup, hvor den i gennemsnit ordnede 23,6 hektar pr. time.

Det store tyske institut Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG) kontrollerede rekorden. Til at trække riven anvendtes en John Deere 6250R-traktor.

Udviklet til høj kapacitet i højtydende afgrøder, fleksibilitet og upåklagelig arbejdskvalitet er netop GA 15131-riven et suverænt redskab i grovfoderproduktionen hos store bedrifter og maskinstationer, idet der kan køres med arbejdsbredder fra 9,50 til 14,70 meter, vurderer Maskinhandler Indkøbsringen.

Den hydraulisk drevne rotorrive kan tilpasses det perfekte forhold mellem fremkørselshastighed og rotorhastigheden for at opnå den ønskede foderkvalitet. Dertil kommer, at maskinen har et minimalt vedligeholdelsesbehov.

Til rekordforsøget var udvalgt en dansk bedrift i det kuperede Midtjylland nær Brædstrup. Her driver Mikael Skeldal sammen med sine to brødre og sin søster en større bedrift med mælkeproduktion på 1.000 køer, samt markbrug på godt 1.000 hektar.

Mikael Skeldal manøvrerede sig med sikker hånd frem til verdensrekorden i en John Deere 6250R-traktor udstyret med AutoTrac og det intuitive Gen4 CommandCenter og Command-pro-joystick’et.

Han kunne under testen benytte sig af muligheden for at hæve og sænke de enkelte rotorer individuelt, når det var nødvendigt på arealer med ganske varierende beskaffenhed.

Under arbejdet satte han desuden stor pris på muligheden for at overvåge rivens arbejde gennem CCI 1200-Isobus-terminal og WTK-joysticket, hvorfra han hele tiden kunne følge en visualisering af arbejdet og optimere rotorernes funktioner uden spildtid.

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next