bannerPos

Verdensrekord for sammenrivning af skår

Kuhn sætter verdensrekorden for sammenrivning af skår med sin GA 15131 hydrauliske fire-rotors rive, der klarede 188,9 hektar på kun otte timer. Det skete ved en kontrolleret test i Brædstrup, hvor den i gennemsnit ordnede 23,6 hektar pr. time.

Det store tyske institut Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG) kontrollerede rekorden. Til at trække riven anvendtes en John Deere 6250R-traktor.

Udviklet til høj kapacitet i højtydende afgrøder, fleksibilitet og upåklagelig arbejdskvalitet er netop GA 15131-riven et suverænt redskab i grovfoderproduktionen hos store bedrifter og maskinstationer, idet der kan køres med arbejdsbredder fra 9,50 til 14,70 meter, vurderer Maskinhandler Indkøbsringen.

Den hydraulisk drevne rotorrive kan tilpasses det perfekte forhold mellem fremkørselshastighed og rotorhastigheden for at opnå den ønskede foderkvalitet. Dertil kommer, at maskinen har et minimalt vedligeholdelsesbehov.

Til rekordforsøget var udvalgt en dansk bedrift i det kuperede Midtjylland nær Brædstrup. Her driver Mikael Skeldal sammen med sine to brødre og sin søster en større bedrift med mælkeproduktion på 1.000 køer, samt markbrug på godt 1.000 hektar.

Mikael Skeldal manøvrerede sig med sikker hånd frem til verdensrekorden i en John Deere 6250R-traktor udstyret med AutoTrac og det intuitive Gen4 CommandCenter og Command-pro-joystick’et.

Han kunne under testen benytte sig af muligheden for at hæve og sænke de enkelte rotorer individuelt, når det var nødvendigt på arealer med ganske varierende beskaffenhed.

Under arbejdet satte han desuden stor pris på muligheden for at overvåge rivens arbejde gennem CCI 1200-Isobus-terminal og WTK-joysticket, hvorfra han hele tiden kunne følge en visualisering af arbejdet og optimere rotorernes funktioner uden spildtid.

CNH-chefer sender klima-stikpille til branchekolleger

New Holland lancerer en metan-drevet T6-model. Den reducerer partikelforurening og sparer kloden for CO2-udledning. Også landmanden sparer, lover producenten.

Foderet er i fokus på Fenstengaard

Holdningen er klar hos Fenstengaard Opformering. Det kræver kvalitetsfoder at sikre avlsdyr af topkvalitet. Derfor går familien Kreutzfeldt ikke på kompromis i råvarevalg og optimeringer.

Globale producenter dikterer strukturen

Alle europæiske maskinhandlere oplever konsekvenserne af de store producenters globale strategier for salgsleddet. - Branchen tilpasser sig og bevarer overraskende nok samme antal udsalgssteder, lyder det fra branchedirektør.

Helms viser McHale frem

Jakob Helms fra Helms TMT Centret viser gode nyheder frem fra McHale på dette års Agritechnica

Strukturskader kan undgås

Adfærd i marken og kørsel på især våd jord skal ændres, hvis ikke jordens frugtbarhed og vandledningsevne skal forringes yderligere.

L&F forsøger sig med et nyt løsningsforslag

L&F-formand, Martin Merrild, foreslår rentefrie lån til at lette på tabet.

Nyvalgte fra rød og blå så på grøn biodiesel

De to nyvalgte folketingsmedlemmer, Mona Juul (C) og Malte Larsen (S) fik ny, grøn og bæredygtig inspiration med hjem, da de sammen med administrerende L&F-direktør Anne Arhnung i går lagde vejen forbi Dakas biodieselsfabrik EcoMotion i Løsning nær Hedensted.

Miljøkrav fra oven skaber god innovation

Allan Helms fra Helms TMT Centret mener, at miljøkrav er med til at skabe god innovation. Og som manager for Schäffer forklarer han, at maskinfabrikanten er helt i top med at skabe gode og bæredygtige løsninger.

På med solbrillen hos Valtra

Smartfarming er det nye sort hos Valtra ved Agritechnica. Og Arne Spejlborg guider igennem de smarte nye tiltag.

Prognose: Kina vil importere endnu mere svinekød

Der er ikke udsigt til, at den kinesiske appetit på udenlandsk svinekød bliver mindre efter nytår. Tværtimod, hvis man skal tro en prognose fra den hollandske storbank, Rabobank.
Side 1 af 1688 (33755 artikler)Prev1234567168616871688Next