bannerPos

Verdensrekord for sammenrivning af skår

05-09-2019 11:50

Kuhn sætter verdensrekorden for sammenrivning af skår med sin GA 15131 hydrauliske fire-rotors rive, der klarede 188,9 hektar på kun otte timer. Det skete ved en kontrolleret test i Brædstrup, hvor den i gennemsnit ordnede 23,6 hektar pr. time.

Det store tyske institut Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG) kontrollerede rekorden. Til at trække riven anvendtes en John Deere 6250R-traktor.

Udviklet til høj kapacitet i højtydende afgrøder, fleksibilitet og upåklagelig arbejdskvalitet er netop GA 15131-riven et suverænt redskab i grovfoderproduktionen hos store bedrifter og maskinstationer, idet der kan køres med arbejdsbredder fra 9,50 til 14,70 meter, vurderer Maskinhandler Indkøbsringen.

Den hydraulisk drevne rotorrive kan tilpasses det perfekte forhold mellem fremkørselshastighed og rotorhastigheden for at opnå den ønskede foderkvalitet. Dertil kommer, at maskinen har et minimalt vedligeholdelsesbehov.

Til rekordforsøget var udvalgt en dansk bedrift i det kuperede Midtjylland nær Brædstrup. Her driver Mikael Skeldal sammen med sine to brødre og sin søster en større bedrift med mælkeproduktion på 1.000 køer, samt markbrug på godt 1.000 hektar.

Mikael Skeldal manøvrerede sig med sikker hånd frem til verdensrekorden i en John Deere 6250R-traktor udstyret med AutoTrac og det intuitive Gen4 CommandCenter og Command-pro-joystick’et.

Han kunne under testen benytte sig af muligheden for at hæve og sænke de enkelte rotorer individuelt, når det var nødvendigt på arealer med ganske varierende beskaffenhed.

Under arbejdet satte han desuden stor pris på muligheden for at overvåge rivens arbejde gennem CCI 1200-Isobus-terminal og WTK-joysticket, hvorfra han hele tiden kunne følge en visualisering af arbejdet og optimere rotorernes funktioner uden spildtid.

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next