På rundtur i naturnationalparkerne inden de er færdige
Miljøminister Lea Wermelin lancerede torsdag 15 nye guider til Danmarks kommende naturnationalparker. På to timer kan man få en forsmag på, hvad der venter.

Foto: Colourbox
I 15 statslige naturområder over hele landet kommer naturen i de kommende år til at forandre sig. Dræn og grøfter bliver fjernet, store planteædende dyr vil gøre naturen mere varieret, en kommercielle skovdrift stopper, så træerne får lov til at stå og blive gamle, mens væltede træer bliver liggende i skovbunden.
Selvom naturnationalparkerne ikke er etableret endnu, er det muligt at få en forsmag på, hvad der venter. Miljøminister Lea Wermelin lancerer torsdag 15 guider til en tur, man kan tage på to timer og lære de kommende naturnationalparker bedre at kende.
- Vi er i fuld gang med at skabe en vildere natur i Danmark. Med plads til meget mere liv for insekter, fugle og en masse andre arter. Hvad enten du tager til Almindingen på Bornholm, Tranum i Nordjylland eller Hellebæk i Nordsjælland, er der store naturværdier, og man kan følge forandringen med sine egne øjne.Det vil jeg gerne invitere alle ud for at opleve, siger miljøminister Lea Wermelin.
Guiderne kan findes på Naturstyrelsens hjemmeside samt i en ny folder.
- Vores fælles natur betyder rigtig meget for mange af os. Men den er under pres, og vi er nødt til at handle for at hjælpe naturen. Derfor er det vigtigt, at vi får sat ord og billeder på, hvorfor og hvordan områderne vil forandre sig til gavn for både naturen og for mulighederne for at få vildere naturoplevelser, inden etableringen af naturnationalparkerne starter. Samtidig er vi i fuld gang med at lytte og inddrage lokale borgere. Så vi også har lokale øjne, ører og stemmer med, når vi ser på, hvordan vi bedst etablerer naturnationalparkerne, siger Lea Wermelin.
Miljøministeren deltog selv i den første naturvandring i den kommende naturnationalpark Hellebæk Skov og Teglstrup Hegn torsdag.