Klar til at traile hjælp ind mod ulveangreb

Landbo- og fåreavlerforeninger i områder med ulve har nu mulighed for gratis at låne én af fire trailere med udstyr til brug ved ulveangreb på husdyr og stille dem til rådighed for lokale husdyrholdere.

Blinkende lys og blafrende bånd til at hænge på hegn for at skræmme ulve væk, boltpistol til aflivning af skadede dyr og presenninger til at dække dem over med, til de bliver hentet. Det hører alt sammen med til udstyret i fire såkaldte ulvetrailere, som Miljøstyrelsen har indkøbt. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Naturstyrelsen har nu udrustet trailerne og låner dem ud i områder, hvor der er problemer med ulveangreb på husdyr. Trailerne kan lånes gratis for en periode af eksempelvis lokale landbo- eller fåreavlerforeninger, som vil stå for det videre udlån.

- Vi udlåner ikke trailerne til enkeltpersoner fra dag til dag, men gerne til foreninger for et halvt eller et helt år ad gangen, hvis de vil stille dem til rådighed for husdyrholderne i lokalområdet, siger koordinator for Naturstyrelsens vildtkonsulenter Rune Juelsborg Karsten.

Indkøbt for særlig bevilling

De fire trailere er indkøbt for en særlig bevilling, som Miljøstyrelsen fik på finansloven for 2022 til at i mødekomme nogle af Vildtforvaltningsrådets ønsker til fremtidens ulveforvaltning.

Trailerne bliver placeret på Naturstyrelsens vest- og midtjyske enheder: Vadehavet, Blåvandshuk, Vestjylland og Søhøjlandet.

Rune Juelsborg Karsten understreger, at det ikke koster noget at låne trailerne, men at man naturligvis skal bruge dem til det formål, de er tiltænkt, og levere dem tilbage i samme tilstand, som man modtager dem.

- Trailerne er til for at blive brugt. Vi stiller engangsudstyr som handsker og patroner til boltpistoler til rådighed, som man bare kan bruge af, og resten af udstyret skal selvfølgelig hver gang afleveres i en sådan stand, at den næste låner også kan have glæde af det, understreger Rune Juelsborg Karsten.

I slutningen af 2022 var der 30 ulve i Danmark, viser de seneste opgørelser fra ulveovervågningen ifølge Ulveatlas.dk
 

Læs også