Jubilæum: 40 år med Stougaard

Til en smuk reception på Stougaard nær Tørring kunne Michael Kjeldsen modtage hædersprisen for at have tilbragt 40 år i tro tjeneste på gården.

Det var med en delt stolthed og glæde, at fire årtiers tro tjeneste blev fejret og anerkendt med hædringen. Foto: Anders Lei Alle tidligere kolleger, som var blevet inviteret, dukkede op til hædringen og fejringen. Foto: Anders Lei

I oktober 1983 blev Michael Kjeldsen ansat på Stougaard i Tørring.

- Jeg blev ansat til at være altmuligmand. Og så har der været noget at lave lige siden, siger Michael Kjeldsen og fortsætter:

- Her er der jo både markdrift, slagtesvin, skovdrift og bygningsvedligehold. Det har været dejligt at være et sted, hvor der sker noget, siger Michael, som er 63 år gammel.

Stor hæder

I anledning af sine 40 års tro tjeneste, var Michaels arbejdsgiver og kollegaer mødt op, mens de tidligere ejere af Stougaard, ægteparret Torben og Hedda Paaske, havde indstillet ham til at modtage sølvmedaljen, der er en hæderspris fra Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab for lang og trofast tjeneste - det vil sige mindst 25 års tjeneste.

Ægteparret havde desuden arrangeret en smuk reception, hvor fem af Michaels tidligere kolleger var inviteret.

- Jeg tror ikke, at vi to nogensinde har haft et ondt ord imellem os. Uden mange ord forstod vi hinanden, og vi vidste, hvad opgaverne var, og hvordan de skulle løses. Ofte blev det til mange timer, men du blev ved til, at opgaverne var løst, lød det fra Torben, der fortsatte:

- Vi har klaret mange ting her, og du får den største ros for, at du har været solidarisk og på pletten, når der var behov.

Ægteparret har drevet Stougaard siden 1975, og kunne således i 2015 fejre deres eget 40 års jubilæum. Gården tilhørte Heddas slægt og hun er 6. generation på gården, som har været i familiens eje siden 1817.

Erik Klindt Andersen, tidligere landbrugsattaché og statskonsulent, samt repræsentant for Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab, forestod medaljeoverrækkelsen.

Læs også