bannerPos

Stigende interesse for Topigs Norsvin

Interessen for Topigs Norsvin blev vakt i Norge, fortæller Karl Johan Møller Klit om baggrunden for, at han den 6. januar startede som Nordisk salgschef for Topigs Norsvin. Foto: Camilla Bønløkke
21-01-2020 10:40

Topigs Norsvin har det seneste år oplevet en så stigende interesse for deres genetik, at det har været nødvendigt at styrke indsatsen på supportområdet. Det er baggrunden for, at Karl Johan Møller Klit er startet den 6. januar som Nordisk salgschef (account manager) for Topigs Norsvin.

- I mit arbejde som rådgivende dyrlæge var løsningen på mange problemer en øget fravænningsalder og en styrket gris. I Norge oplevede jeg imidlertid i flere besætninger, hvad de kan med den her genetik. De kan få sundhed og økonomi til at mødes, og det vurderer jeg også, at vi kan få til at fungere i Danmark, lyder Karl Johan Møller Klits forklaring på, hvordan interessen for avlsselskabets genetik er blevet vagt.

- En del af avlsmålet er, at antallet af levendefødte skal passe med soens evne til at passe grisene. Det mener jeg, er en bæredygtig og fornuftig måde at producere dyr på, påpeger den nye salgschef, der fortæller, at han på standen på NutriFair i sidste uge havde mange samtaler med interesserede landmænd.

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.
Side 1 af 1931 (38614 artikler)Prev1234567192919301931Next