Stigende interesse for Topigs Norsvin

Topigs Norsvin har det seneste år oplevet en så stigende interesse for deres genetik, at det har været nødvendigt at styrke indsatsen på supportområdet. Det er baggrunden for, at Karl Johan Møller Klit er startet den 6. januar som Nordisk salgschef (account manager) for Topigs Norsvin.

- I mit arbejde som rådgivende dyrlæge var løsningen på mange problemer en øget fravænningsalder og en styrket gris. I Norge oplevede jeg imidlertid i flere besætninger, hvad de kan med den her genetik. De kan få sundhed og økonomi til at mødes, og det vurderer jeg også, at vi kan få til at fungere i Danmark, lyder Karl Johan Møller Klits forklaring på, hvordan interessen for avlsselskabets genetik er blevet vagt.

- En del af avlsmålet er, at antallet af levendefødte skal passe med soens evne til at passe grisene. Det mener jeg, er en bæredygtig og fornuftig måde at producere dyr på, påpeger den nye salgschef, der fortæller, at han på standen på NutriFair i sidste uge havde mange samtaler med interesserede landmænd.

Læs også