bannerPos

Stigende interesse for Topigs Norsvin

Interessen for Topigs Norsvin blev vakt i Norge, fortæller Karl Johan Møller Klit om baggrunden for, at han den 6. januar startede som Nordisk salgschef for Topigs Norsvin. Foto: Camilla Bønløkke
21-01-2020 10:40

Topigs Norsvin har det seneste år oplevet en så stigende interesse for deres genetik, at det har været nødvendigt at styrke indsatsen på supportområdet. Det er baggrunden for, at Karl Johan Møller Klit er startet den 6. januar som Nordisk salgschef (account manager) for Topigs Norsvin.

- I mit arbejde som rådgivende dyrlæge var løsningen på mange problemer en øget fravænningsalder og en styrket gris. I Norge oplevede jeg imidlertid i flere besætninger, hvad de kan med den her genetik. De kan få sundhed og økonomi til at mødes, og det vurderer jeg også, at vi kan få til at fungere i Danmark, lyder Karl Johan Møller Klits forklaring på, hvordan interessen for avlsselskabets genetik er blevet vagt.

- En del af avlsmålet er, at antallet af levendefødte skal passe med soens evne til at passe grisene. Det mener jeg, er en bæredygtig og fornuftig måde at producere dyr på, påpeger den nye salgschef, der fortæller, at han på standen på NutriFair i sidste uge havde mange samtaler med interesserede landmænd.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.
Side 1 af 1772 (35433 artikler)Prev1234567177017711772Next