Tysk slagtesvinenotering står stille

Den tyske slagtesvinenotering er uændret 1,25 euro pr. kg (9,31 kroner). Det skrev Danske Svineproducenter i en meddelelse i går.

- Det tyske slagtesvinemarked stabiliserer sig på det nuværende prisniveau. Mens nogle tyske landbrugsorganisationer beretter om, at udbuddet af slagteklare grise igen kan afsættes fuldstændigt, konstaterer den tyske producentforening ISN stadigvæk regionale problemer. Ifølge ISN mangler flere slagterier og forarbejdningsvirksomheder personale eller er ramt af karantænerestriktioner i forbindelse med corona og aftager derfor ikke de sædvanlige mængder grisekød. Specielt i Nordvest- og Østtyskland resulterer dette i afsætningsproblemer, skriver Danske Svineproducenter, der tilføjer, at de fleste tyske markedsinteressenter fortsat regner med stabile priser i den nærmeste fremtid.

Globale mælkepriser stiger med 1 procent

Prisindekset på den globale mælkeauktion, Global Dairy Trade, er steget med 1 procent på den seneste auktion.

AMF (mælkefedt) er uændret 5,962 US-dollar/MT, mens smørindekset faldt 1,9 procent til 4,857US-dollar pr. MT.

BMP (kærnemælkspulver) blev ikke tilbudt. Cheddarindekset faldt med 1,2 procent til en gennemsnitspris på 4,274 US-dollars pr. MT. Laktoseindekset steg 1.3 procent, gennemsnitspris 1,183 US-dollars pr. MT.

SMP (skummetmælk) gik op med 0.9 procent, gennemsnitspris 3,302 US-dollars/MT.

Vallepulver blev ikke udbudt.

 

Læs også