Kvægrådgiverne i Fjordland Lemvig er fra 1. januar blevet en del af rådgivningsselskabet KvægXperten. Beslutningen er truffet af rådgivningshuset Fjordlands bestyrelse.

KvægXperten, der ejes af Fjordland med 66,6 procent og AgriNord med 33,3 procent, bliver med overdragelsen af kvægrådgiverne nu en af landets største indenfor kvægrådgivning, med 13 kvægrådgivere fordelt på lokationer fra Lemvig, Thisted, Skive og Hobro, oplyser Fjordland i en pressemeddelelse.

- Kompetencerne omkring kvægrådgivningen samles nu i kvægXperten for at styrke den professionelle rådgivning og for, at kunderne sikres en ensartet, helhedsorienteret og professionel kvægrådgivning, lyder det.

- For kunderne får det ikke nogen betydning rent praktisk, man vil stadig kunne finde sin vante rådgiver i det hus, man er tilknyttet, og det er stadig ham eller hende, man får rådgivning af, lyder det fra Morten Agger, næstformand hos Fjordland.

Webinar om klimakreditter

Nu kan du blive klogere på, hvordan klimakreditter fungerer, og hvad du skal tage højde for, hvis du overvejer at sælge klimakreditter fra din bedrift.

Seges går nemlig i dybden med emnet på et gratis webinar den 17. januar kl. 09:00-09:45.

På webinaret kan man få svar på følgende spørgsmål: Hvad er en klimakredit? Hvilke tiltag kan man sælge klimakreditter for på sin bedrift? Og hvad skal man være opmærksom på, hvis man overvejer at sælge klimakreditter?

Til webinaret kan du høre om de forskellige faser fra projektidé til salgbar kredit, ligesom du kan blive klog på ejerforholdene for klimakreditter.

Endelig kan du høre, hvordan klimaeffekten på din bedrift bliver godskrevet i den nationale opgørelse, på bedriftens klimaregnskab og på dine produkter.

Webinaret afsluttes med en spørgerunde.

Tilmeldinger er nødvendigt.

Danish Crown søger hotelstalde

I forbindelse med transporten til Danish Crowns slagterier sker det i ny og næ, at der bliver behov for at sende grise på hotelstald. Derfor søger Danish Crown lige nu en hotelstald i det østlige Sønderjylland og en i trekantområdet syd for Horsens.

Det skriver selskabet i en nyhedsmail.

- Har du en stald med minimum 1.000 stipladser til slagtegrise, som også kan bruges til søer? Ligger den i det østlige Sønderjylland eller Trekantområdet? Og har du mulighed for at passe grise for Danish Crown også med kort varsel? Så hører Ejerservice gerne fra dig, da der lige nu søges en til to hotelstalde, lyder det i meddelelsen.

Hotelstalde benyttes i forbindelse med nedbrud på slagterierne, hvor grise, der allerede er afhentet ved Danish Crowns andelsejere, derfor skal opstaldes med relativt kort varsel.

- Derfor skal man, hvis man vil leje sin stald ud til hotelstald, være forberedt på at modtage grise med kort varsel og muligvis også i forbindelse med weekenden, da det ofte vil være over weekenden, at der er behov for opstaldning af dyr, skriver Danish Crown.

 

Økologisk årsmøde i Djursland Landboforening

Hvad kommer et nyt biogasanlæg til at have af betydning for økologerne på Djursland, og hvordan får man bedst muligt styr på de nye økologiregler? Det kan områdets landmænd høre meget mere om den 20. januar, når Økologiudvalget i Djursland Landboforening holder årsmøde.

Årsmødet løber af stablen kl. 19.30 i landbocenteret i Følle, hvor blandt andet repræsentanter fra Nature Energy vil fortælle om den aktuelle status på biogasanlægget på Djursland, og hvad anlægget kommer til at betyde for områdets økologer.

Årets beretning bliver som vanligt leveret af formand Mikkel Juhl Nielsen.  

Tilmelding senest den 18. januar.