Bank forventer usikkerhed for svinekødsindustrien

Rabobank skriver i sin seneste Global Pork-rapport, at Covid-19 fortsat er den største usikkerhedsfaktor for den globale forsyning af svinekød. Det skriver Tican, med Pig333.com som kilde, i et nyhedsbrev.

Samtidig fortsætter omkostningerne med at stige – fragtomkostninger, energipriser, foderpriser og lønomkostninger.

- I en aftagende økonomi har producenter og forarbejdningsvirksomheder svært ved at overføre alle ekstra omkostninger over på forbrugerne, så marginerne vil være under pres, lyder det.

Videre hedder det:

- Global import og eksport af svinekød vil sandsynligvis falde fra 2021-niveauer, hovedsageligt drevet af reduktioner i Kinas efterspørgsel, efterhånden som den lokale produktion genoprettes. Selvom traditionelle importlande - hovedsageligt Japan og Sydkorea plus nogle nye importlande - sandsynligvis vil øge importen, bliver store eksportører nødt til at finde en ny balance mellem udbud og efterspørgsel.

Ifølge rapporten vil 2022 byde på svag kinesisk efterspørgsel og et overudbud af svin i Europa.

Himmerlandskød fastholder notering

Det private slagteriselskab Himmerlandskød A/S holder sine noteringer uændrede.

De ophævede coronarestriktioner mærkes ifølge slagterivirksomheden på efterspørgslen fra foodservice-kunderne, hvor salget af de dyrere udskæringer begynder at røre på sig.

- Eksporten til Sydeuropa forløber fortsat positivt, hvor særligt de italienske og spanske kunder efterspørger for- og bagfjerdinger samt højreb.

Der er således alt i alt en stabil handel i ind- og udland, skriver Himmerlandskød i en markedskommentar.

 

Læs også