Noter Nord uge 08-2022
Effektivitet giver bonus på flere bundlinjer
- Vi er et rigtig rigtig stærkt sted lige nu. Sådan lød det fra strategi- og virksomhedskonsulent i LandboNord, Louise Rødkær Hermansen til foreningens landbrugskonference tidligere på måneden, og hvor hun fremlagde resultaterne fra 2021 for mælkeproducenterne.
En af grundene er, at mælkeproducenterne er blevet mere effektive til at producere mælk på den samme mængde foder. Det er ikke kun godt for indtjeningen men også for klimaregnskabet. Både de konventionelle og økologiske mælkeproducenter har reduceret deres foderforbrug med tre til fire procent. For den typiske mælkeproducent betyder det ifølge LandboNord en foderbesparelse på mellem 100.000-200.000 kroner om året.
- Mælkeproducenternes fokus på højere fodereffektivitet gavner således både den økonomiske som den klimamæssige bundlinje. Begge dele motiverer landmanden i dagligdagen, fordi det gavner miljøet, og der er penge i det. Det nye klimaregnskab bliver et hjælpeværktøj til at opnå yderligere effekt på bundlinjerne sagde strategi- og virksomhedskonsulent i LandboNord, Louise Rødkær Hermansen.
Nemlig.com vil sætte turbo på salg af økologi
Danskernes købelyst af onlinedagligvarer er fortsat høj, og det ses også på salget af økologiske dagligvarer på nettet. Nemlig.com har fortsat vækstet sit økologiske salg i 2021 – især inden for blandt andet frugt og grønt.
Hos nemlig.com bliver næsten seks ud af ti grøntsager solgt med ø-mærket, ligesom over hvert tredje solgte mejeriprodukt på nemlig.com er økologisk – det er langt højere end den samlede andel i dagligvarebranchen.
Med så stærk efterspørgsel på økologi vil nemlig.com nu øge sin indsats på økologi i 2022.
- Vi skal fortsat vækste inden for salget af økologi, og derfor kommer vi også med en stor udvidelse af økologiske varianter i vores sortiment, ligesom vi i højere grad kommer til at integrere økologi i vores opskrifter, siger Mikkel Pilemand, kommerciel direktør i nemlig.com.
Årets planteværnsbog er kommet på gaden
Den årlige udgave af »Vejledning i planteværn« er færdigtrykt, og man kan nu således blive helt opdateret med mulighederne for professionel plantebeskyttelse.
Håndbogen er især målrettet landmænd, planteavlskonsulenter og gartnere, men er også tiltænkt greenkeepere, skovbrugere, landbrugslærere og alle andre, der beskæftiger sig med planter og planteværn.
Den dækker derfor planteværnsmidler til landbrugsafgrøder, frugt, bær, frilandsgrønsager, prydplanter, væksthuse, planteskoler, golfbaner, rekreative arealer, skove, læhegn og juletræer.
»Vejledning i planteværn« er skrevet af medarbejdere fra Aarhus Universitet, Seges Innovation og HortiAdvice A/S. Håndbogen er på 514 sider, og prisen er 399 kroner inklusive moms plus forsendelse.
Hvis man tegner abonnement på håndbogen, vil man modtage et trykfrisk eksemplar af bogen hvert år i februar, når bogen udkommer.