Tysk svinenotering uændret

Den tyske slagtesvinenotering er uændret 1,20 euro pr. kg (8,94 kroner). Det oplyser Danske Svineproducenter.

- Manglende personale på slagterierne på grund af corona-pandemien er fortsat det dominerende emne på det tyske slagtesvinemarked. Efterspørgslen efter slagteklare grise er således lav, da især de større slagterier er nødt til at fortsætte med reducerede slagteaktiviteter. På den anden side er udbuddet heller ikke stort i sammenligning med de seneste år, da mange tyske griseproducenter kastede håndklædet i ringen i de seneste måneder, skriver Danske Svineproducenter.

Mens tyskerne fortsat venter på stigende priser, er den spanske notering allerede steget for anden gang i træk.

AgroMarkets: Køb el på spotmarkedet

Mens vejret lægger låg på elspotprisen, får Putins kampvogne de lange terminspriser på el til at stige.

Det konstateret AgroMarkets i en analyse på sin hjemmeside.

- Terminerne i resten af 2022 er stort set de samme som for 2 uger siden, hvorimod årskontrakterne for 2023, 2024 og specielt 2025 er steget den seneste uges tid, skriver AgroMarkets, og tilføjer:

- Dermed har terminspriserne på el fulgt stigningen i terminspriserne på gas. De fremtidige gaspriser er påvirket af krisen mellem Ukraine og Rusland, og derfor er prisfald på el-terminskontrakterne afhængig af, at vi får afspænding af krisen i Ukraine.

AgroMarkets anbefaler fortsat at købe el på spotmarkedet.

- Vintervejret har været godt, og det ser ud til at fortsætte. Mildt og lavtryksdomineret vejr er måske ikke specielt hyggeligt, men det er godt for elforbrugerne. For det er med til at hindre elprisernes stigning til nye højder, skriver AgroMarkets.

Læs også