Blomsterstriber skal igen pryde Bornholm

Imens man i de større danske byer opfordrer børn og voksne til at male regnbuer, for at minde hinanden om, at alt bliver godt igen efter corona/covid19-krisen, så vil #BornholmBlomstrer have os alle sammen til at så blomster, så vi kan bevise, at vi udover at gøre noget godt for biodiversiteten kan bidrage til at gøre verden smukkere midt i en svær tid.

-Vi vil gerne vise, at vi som ø-samfund sagtens kan løfte i flok, selvom vi fysisk ikke kan være sammen under corona/covid19-situationen. Bornholm Blomstrer vil efter påske være klar med blomsterfrø til både landmænd og private, ligesom tidligere år vil frøene skulle bestilles, hvis man skal så mere end 100 m2 og afhentes af deltagerne, for derved at sikre deltagerne imod virus, siger projektleder Klaus H. Petersen fra Bornholms Landbrug & Fødevarer.

Insekternes velfærd og udbredelsen af pollenbærende planter på Bornholm vil også i 2020 være det primære formål med projektet, men i samarbejdet er man enige om, at det lige netop i år er vigtigt at holde humøret højt blandt bornholmerne og de mange turister der besøger øen. Derfor vil der blive skruet op for farverne i blandingen i forhold til den forgangne sæson. Blandingen indeholder i år både hør, Kællingetand, valmue, kornblomst med flere.

Læs også