Kokke og landmænd bytter job

Der er en anderledes arbejdsuge på menuen, når kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen bytter arbejdsplads med landbrugselever fra Dalum, Bygholm og Asmildkloster landbrugsskoler.

Eleverne får nemlig en uge i praktik i hinandens erhverv.

Landbrug & Fødevarer står bag projektet som hedder »Fra Greb til Gaffel«, der løber af stablen i uge 39.

Alle de landbrug, der deltager, bliver drevet økologisk, ligesom alle køkkenerne har et økologisk spisemærke.

- Morgendagens landmænd skal med ud på den anden side af stalddøren. Det bliver de nødt til, for fremtidens forbrugere stiller højere og højere krav til fødevarerne. De landbrugselever, der er med i projektet, får en unik mulighed for at få fingeren på pulsen og spotte fremtidens tendenser, samtidigt med, at de bliver bedre rustet til at forstå, hvad der sker inden for fødevareerhvervet i de her år, siger underviser i forretningsudvikling på Dalum Landbrugsskole, Birthe Egdal.
 

 

Læs også