Kritiserer regeringens fokus på både økologi og klima
Formand for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen, retter kritik mod regeringen for det, han kalder for selvmodsigende politik hvad angår økologi og klima.

- Økologi koster på klimabalancen. Så når regeringen vil satse på både økologi og klima på en og samme tid, svarer det til at ville holde på to heste, som løber i hver sin retning, siger formanden for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen,
Regeringens politik for økologi og klima er selvmodsigende, mener formanden for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen.
- Økologi koster på klimabalancen. Så når regeringen vil satse på både økologi og klima på en og samme tid, svarer det til at ville holde på to heste, som løber i hver sin retning, siger formanden, og tilføjer:
- Det er kun tre til fire procent af klodens overflade, som der kan dyrkes fødevarer på, så vi skal passe på vores fødevareproduktion i Danmark, som hele verden må misunde os.
Skal styrkes
Jens Peter Aggesen mener, at den danske fødevareproduktion er et vigtigt element i at styrke klodens effektive fødevareproduktion.
Landmanden Knud Jeppesen, Sandvad ved Jelling, stemmer i.
- I Danmark er vi heldige, fordi vi har fået en stor dåbsgave forærende, da det meste af vores jord hører til de 3-4 procent af klodens overflade, som kan bruges til at lave fødevarer på.
En kæmpestor »madpakke« kalder han den frugtbare dansk landbrugsjord. Samtidig peger han på, det danske klima er ideelt til fødevareproduktion.
Ude af proportioner
- Når nu verdensbefolkningen stiger med 1.5 millioner mennesker om ugen, er det meget egoistisk, at samfundet ikke ønsker, at vi udnytter de ressourcer, vi er blevet tildelt fra naturens hånd, siger Knud Jeppesen, og tilføjer:
- Det er selvmodsigende, at landmændene skal arbejde i døgndrift for at så efterafgrøder efterfulgt af lavtydende vårsæd, når jorden kunne blive brugt på højt ydende vintersæd, som giver flere fødevarer i den absolutte verdensklasse.
- Når man ser på, hvor lidt areal der kan dyrkes på kloden, er det helt ude af proportioner at reducere produktionen der, hvor den er bedst og billigst og skaber de sundeste fødevarer.
- Det vil i sidste ende skabe en større social ubalance, og endnu flere ude i verden vil ikke få råd til livsnødvendige fødevarer, siger Knud Jeppesen.
Har anlagt sag mod staten
Med opbakning fra Landbosyd og Danske Svineproducenter anlagde Agerskovgruppen tidligere på året sag mod staten som mandatar for 25 landmænd med påstand om, at det samlede efterafgrødetryk bestående af blandt andet husdyrefterafgrøder og målrettede afgrøder er retsstridigt.
Ifølge foreningens advokat er det retsstridigt at reducere fødevareproduktionen gennem udlægning af efterafgrøder, som tvinger produktionen ned og påfører den enkelte landmand tab på op til en million kroner årligt for de 25 sagsøgere.
mip