Glæder sig til at komme i gang

Svine- og kyllingeproducent med ansvar for 600 hektar markdrift, Christian Lorenzen, er en af de 20 landmænd, der skal aftvinge den moderne præcisionsteknologi en reel nytte for såvel økonomien som miljøet.

Her er udbyttekortet med data i form af farvekoder, der viser udbytteforskellene på en af Snogbækgaards marker. Dette kort indgår i udarbejdelsen af tildelingskortet, udarbejdet af planteavlsrådgiver Morten Steg, LandboSyd. Tildelingskortet, der indlæses i Christian Lorenzens traktorcomputer, og derfra styrer, hvor der skal spredes med hvilke mængder med gødningssprederen, indeholder både data fra sidste års udbytteregistrering med mejetærskeren, data fra CropSat og korrigeres tillige med højdedata, så den også fanger lave våde pletter i marken. Udarbejdet af planteavlsrådgiver Morten Steg, LandboSyd.

- Ok jo, vi har skam være med i mange år. Med sådan en lille rulle på rattet begyndte vi da at køre med autostyring på såtraktoren for otte år siden. Her vandt vi da en del ved at undgå systematiske overlapninger, og jeg kan huske, at jeg blev forbavset over, hvor præcist det passede med den beregnede udsædsmængde. Jeg tror, vi sparede en 10-15 procent, forklarer Christian Lorenzen, Vester Snogbæk nær Sønderborg.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også