bannerPos

Planter kan måske bytte pesticider med hinanden

Companion crops er en eller flere plantearter, der bliver sået sammen med en hovedafgrøde – her for eksempel hvidkløver. Formålet med at så companion crops er at opnå en positiv effekt på hovedafgrøden for eksempel i form af bedre optagelse af næringsstoffer, beskyttelse mod sygdomme og skadedyr eller mod ukrudtsplanter. Arkivfoto
16-09-2020 21:41

Det kræver en hel del ressourcer for en plante at producere kemiske forsvarsstoffer. - Hvis afgrøder kan optage stoffer, der er dannet af andre planter, så kan de selv bruge ressourcerne på for eksempel at skabe et større udbytte til landmanden, lyder det fra Aarhus Universitet.

Nogle planter danner deres egne pesticider.

- For eksempel hvede, rug og majs danner nogle forsvarsstoffer – ofte kaldet BX’er - som andre planter ikke danner. Vi vil nu undersøge, om de planter, som ikke selv kan danne BX-stoffer er i stand til at optage dem fra andre planter via rødderne fra jordmiljøet, fortæller lektor Inge S. Fomsgaard fra Aarhus Universitet ifølge DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next