Både danskerne og dyrene har kastet sin kærlighed på de »grimme« grøntsager og reddet over tre millioner sidste år.
Grøntsagerne, som tidligere led madspildsdøden og endte som kompost, bliver i dag solgt i Rema1000 og Salling Groups butikker med det velkendte Stop Spild Af Mad-logo på. Indsatsen støtter også foreningens fortsatte arbejde i kampen mod madspild. Danmarks største væksthus-grøntsagsproducent og foreningen Stop Spild Af Mad’s mangeårige samarbejdspartner Nordic Greens fra Bellinge har allerede halveret virksomhedens madspild og opnåede FN’s Verdensmål mod madspild 10 år før deadline.
Det nyeste ben hos Nordic Greens er en ny holdbar salat, som er sået i det højteknologiske væksthus. Salatsorterne Nordic Crisp, Nordic Crisp Mix og Lollo Bionda dyrkes i et nyt, klimakontrolleret og lukket fuldautomatiseret væksthus, hvor alt er styret med AI (kunstig intelligens) og derfor er der ingen berøring af menneskehænder. Dette er med til både at øge salatens sprødhed og holdbarhed som er helt op til 14 dage.
Overskudssalat til Odense Zoo
Salaten fra Nordic Greens, som er i overskud, går heller ikke til spilde, da den glæder de søkøerne i Odense Zoo.
- Nogle gange har vi overskudssalat, hvis vi for eksempel afprøver nye sorter. Derfor er vi taknemmelige for samarbejdet med Odense Zoo. Det gør nemlig, at overskudssalaten ikke ender som madspild, men som grønt foder til de skønne søkøer, siger Public Relations Manager i Nordic Greens Rikke Dybkjær.
Smager lige så godt
Stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad Selina Juul glæder sig over Nordic Greens’ vedvarende indsats i kampen mod madspild:
- Det er rigtigt positivt, at de gode grøntsager ikke går til spilde. Nordic Greens var Danmarks første væksthus-grøntsagsproducent, som for snart syv år siden i samarbejde med Stop Spild Af Mad introducerede de »grimme« grøntsager i de danske butikker. Siden har grøntsagerne fået massiv kærlighed. Blot fordi agurken en krum, smager den lige så godt som den pæne og lige.