DLF med rekordstore acontobetalinger

En stor avl sammen med gode priser summer op til høje forventede bruttoindtægter pr. hektar for frøhøsten 21/22 for DLF-frøavlerne. Og dermed høje acontoudbetalinger her pr. 11. december. Men det betyder også store lagre og mindre udlæg til høst 2024.

Høstarealet 2024 i DLF skal være noget mindre, end arealet vi har på vej til høst i 2023, fastslog avlsdirektør Jørn Lund Kristensen på DLF-avlermødet i Maribo. Acontobetalingen ud fra en forventet lidt lavere bruttoindtægt per hektar end foregående år. Acontobetalingen for en forventet uændret bruttoindtægt på alm. rajgræs. Acontobetaling for hvidkløver, som forventer DLF kommer ud med en pæn højere bruttoindtægt pr. hektar end foregående år. Acontobetaling for engrapgræs. Avlschef Birthe Kjærsgaard gennemgik en næsten perfekt vækstsæson 21/22 - ikke mindst på Lolland-Falster, hvor juni-tørken ikke gav problemer for de veletablerede frømarker.

Efter et vækstår, hvor stort set alt er gået, som man kan ønske sig inklusiv en høst med rekordhøje udbytter i både græs- og kløverfrø, kan DLF-frøavlere nu glæde sig over en rekordhøj acontoudbetaling for flere frøarter.

På DLF-avlermøde fredag i Maribo fremlagde avlsdirektør Jørn Lund Kristensen de forventede bruttoindtægter pr. hektar ud fra de forventede afregningspriser pr. kg for de enkelte frøarter.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også