Dangødning sikrer forsyning

Det er lovkrav at tilsætte ureaseinhibitor, når man bringer flydende gødning ud ovenpå jorden. Derfor tager Dangødning nu et skridt mod øget forsyningssikkerhed.

Forsyningssikkerhed er et af de ord, vi de seneste år har hørt igen og igen. Også hos Dangødning har Covid-19-pandemien, tværliggende skibe i Suez-kanalen og ikke mindst krigen i Ukraine givet anledning til at overveje, hvor svaghederne i forsyningskæderne kunne være.

- Når man udbringer amidholdig gødning ovenpå jorden, er det lovpligtigt, at den er tilsat en ureaseinhibitor. Det er altså et ret afgørende produkt i vores forretning, siger Lars Hindbo fra Dangødning.

Samme aktivstof

Hidtil har virksomhedens kunder været vant til at få leveret dunke med navnet Agrotain, som er produceret af Dangødnings amerikanske samarbejdspartner Koch International, men fremover kan man opleve, at man i stedet får en dunk med navnet DG-NmaX påtrykt.

- Er man vant til Agrotain, skal man vænne sig til en lys gul farve på produktet i stedet for den velkendte grønne, men derudover er produkterne og ikke mindst virkningen af det nye produkt identisk med det gamle, siger Lars Hindbo.

Den væsentligste forskel er, at den nye ureaseinhibitor er produceret i Europa, og dermed ønsker Dangødning at skabe en mere sikker forsyningskæde.

Aktivstoffet i de to midler er det samme, og derfor vil DG-NmaX ifølge Lars Hindbo på samme måde som Agrotain være med til at sikre optimal kvælstofudnyttelse af den flydende gødning og dermed en lav miljø- og klimapåvirkning.

Sælges parallelt

Lars Hindbo understreger, at samarbejdet med Koch International fortsætter, og at der ikke har været problemer med levering af Agrotain hidtil.

- De forskellige råvarer, der benyttes i produktionen af Agrotain, produceres i forskellige lande, og selve formuleringen finder sted på Kochs fabrikker i USA. Når vi tager det her skridt, er det simpelthen for at sikre os mod fremtidige hændelser i den globale økonomi, siger Lars Hindbo.

Da samarbejdet fortsætter, vil Agrotain og DG-NmaX fremover blive solgt parallelt. Lars Hindbo oplyser, at doseringsvejledning kan findes på dunkene og naturligvis også i Dangødnings doseringsberegner DG-Exact, som kan findes på firmaets hjemmeside.

Læs også