bannerPos

Opsang om at bruge de nye svampemidler med omtanke

- Begræns brugen af de nye svampemidler til kun én gang pr. sæson – trods deres effektivitet, lød det fra seniorforsker Lise Nistrup Jørgensen (tv), landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen og ordstyrer Carsten Fabricius. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
16-01-2020 13:39
- Begræns brugen af de nye svampemidler til én gang pr. sæson – også selv om de er godkendt til mere, lød opfordringen fra Lise Nistrup Jørgensen.

To nye effektive svampemidler er lige på trapperne – henholdsvis Inatreq og Revysol – og de bliver naturligvis ikke forbigået på Plantekongressens mange indlæg om planteværn.

- Jeg vil starte med en opsang eller – mere positivt – en bøn, indledte seniorforsker Lise Nistrup Jørgensen én af disse indlæg om de nye svampemidler.

- Når vi nu er så heldige, at der er en ny kemi på vej, så skal vi tænke o

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Claus Berggren bliver direktør for Dansk Biogasrådgivning

Den 1. oktober 2020 tiltræder Claus Berggren som administrerende direktør i Dansk Biogasrådgivning.

Dårlig majspakning kan hurtigt koste en kvart million

Dårlig pakning i siloen af majs fra 100 hektar kan hurtigt komme til at koste 250.000 kroner.

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.
Side 1 af 1931 (38616 artikler)Prev1234567192919301931Next