bannerPos

Skal halmsnitteren kobles til eller fra

Direktør Hans Otto Sørensen, Halmselskabet Danmark, påpeger, at der fortsat står betydelige lagre med 2019-halm nogle steder i landet. Til gengæld peger alting på, at eksporten til Holland vil kunne hjælpes frem af det mindre areal med vintersæd i hele Nordvesteuropa til høst i de kommende uger. Foto: Bøje Østerlund

AF: BØJE ØSTERLUND

FREELANCEJOURNALIST
15-07-2020 15:05
Den aktuelle halmsituation, dermed den forventede prissætning af halm, er præget af regionale forskelle og ikke mindst af vejrforholdene, når høsten for alvor går i gang. – Markedet for eksport af halm er ok, mener halmdirektør.

- Med de gode halmpriser fra tørkeåret 2018 i erindring blev der investeret en del i nye pressere til sæson 2019, både i Danmark og i udlandet. Og i 2019 var halmudbytterne exceptionelt store. Dette, sammenholdt med en relativ varm vinter med et 10-15 procent lavere forbrug til opvarmning, betyder, at der visse steder er sket en lageropbygning, lyder Halmselskabet Danmarks direktør Hans Otto Sørensens analyse af situation her op til dette års hø

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.
Side 1 af 1892 (37821 artikler)Prev1234567189018911892Next